| Dla61399293 a întrebat:

Salut, ieri 11 martie mi-am scos 2 masele si 1 de minte neerupta, dentistul mi-a dat un tifon sa tin acolo dupa extractie, mi-a spus dupa 1 ora sa il dau jos tot bine si frumos. Asa am facut dar acum tot imi curge sange de acolo si bale, e normal?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| annonimaaaa555 a răspuns:

Da, este normal să mai curgă sânge după o extracție, mai ales în primele 24 de ore. Este important să nu îți bagi degetele în zonă și să eviți să clătești prea tare gura. Dacă sângerarea nu se oprește sau devine abundentă, contactează-ți dentistul pentru a te asigura că nu sunt complicații. Si eu am avut dinti extrași. Sangerarea s-a oprit dupa 2 ore, dar eu am avut acasă tifon steril si mi l-am schimbat. Nu știu dacă ti-a zis, dar nu clăti gura în primele 2 zile, nu manca nimic tare(eu am mâncat pireu vu carne moale sau supa) măcar 4 zile. Si nu umbla acolo cu limba și mai ales nu cu degetul. E ok daca curge puțin sânge în prima zi dar dacă e abundentă du-te înapoi la medic

| Dla61399293 explică (pentru annonimaaaa555):

Multumesc de raspuns acum sangerarea s-a oprit dar ma mai doare putin

| annonimaaaa555 a răspuns (pentru Dla61399293):

Cu plăcere!

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca sangerarea nu se opreste nici dupa o ora dupa indepartarea tifonului, atunci suna /mergi inapoi la dentist!

| annonimaaaa555 a răspuns:

Încă ceva. O sa te doară, dar nu cumva sa iei aspirina ca aia îți face sângele"mai lichid"
Mie doctorul mi-a recomandat nurofen forte

Am inteles dar apa de gura dupa cate zile pot folosi?

| annonimaaaa555 a răspuns (pentru Dla61399293):

Eu am folosit doar dupa ce a scos firele-atunci e vindecat. Pana atunci nu e recomandat in plus pisca rau daca încerci

Ok o seara Buna