Întrebare recomandată | ZbarMario a întrebat:

Salut, îmi puteți da exemple de alimente bogate in proteine?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| fuckmebaby a răspuns:

Pentru a avea o dietă sănătoasă, alimentele proteice sunt esențiale. Proteinele sunt componente fundamentale ale tuturor celulelor noastre și joacă un rol esențial în dezvoltarea musculară și în reducerea grăsimii corporale. Deoarece organismul nostru nu are capacitatea să le producă de unul singur, trebuie să luăm proteinele din alimente.

Ti-am pregatit o lista a celor mai bune surse de proteine ​​animale și vegetale precum si beneficiile acestora:
carne
peşte
ouă
lapte și produse lactate
leguminoase
nuci și seminte
cereale integrale
produse din soia
Piept de pui: pieptul de pui este o sursă slabă de proteine. Majoritatea caloriilor sale provin direct din proteine, important este să-l mănânci fără piele. Un piept de pui de 136g fără piele oferă aproximativ 26g de proteine.

Porumb: Porumbul galben are aproximativ 15, 6 g de proteine ​​la 100 g. În plus, porumbul conține, de asemenea, o cantitate bună de fibre și minerale, inclusiv calciu.

Somon: este un pește bogat în grăsimi omega-3, care contracarează colesterolul rău și îmbunătățesc colesterolul bun, somonul este, de asemenea, o sursă excelentă de proteine ​​și vă poate ajuta să vă simțiți mai bine după mese.

Ton: O sursă excelentă de proteine, care are și un conținut foarte scăzut de calorii. 100g de ton proaspăt oferă aproximativ 23g de proteine.

Broccoli: printre legume, broccoli este cel care conțin cele mai multe proteine. 100g de broccoli au aproape 2, 6g de proteine ​​și o varietate de substanțe nutritive, cum ar fi folatul și potasiul.

Năut: cu 19 grame de proteine ​​la 100 de grame de produs, nautul este un aliment perfect pentru cei care doresc să urmeze o dieta cu alimente bogate in proteine. De asemenea, este bogat în fibre și substanțe nutritive care îmbunătățesc sănătatea inimii și a oaselor.

Carne de porc: Carnea de porc slabă este o sursă bună de proteine. Friptura sau fileul de porc sunt alegeri bune de inclus într-o dietă. Cu toate acestea, trebuie evitate produsele din carne de porc, cum ar fi slănina.

Iaurt grecesc: Iaurtul grecesc simplu, cu conținut scăzut de grăsimi conține până la 19 g de proteine la 200 g. Important este să alegeți întotdeauna iaurtul grecesc simplu și să îl evitați pe cel care conține zahăr adăugat.

Mazăre: Mazărea are un conținut ridicat de proteine, fibre și alți nutrienți. Mazărea este ieftină, ușor de găsit și poate fi inclusa cu succes în multe rețete delicioase.

Multe dintre mâncărurile și gustările noastre contin prea multă sare, prea mulți carbohidrați, prea mult zahăr si prea puține proteine ​​și fibre. Chipsurile de cartofi au doar 6 g proteine ​​la 100 g. Fulgii de porumb și pâinea din faina albă au aproximativ 8 g de proteine ​​la 100 g. cp

2 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Carnea de tot felul, pieptul de pui are cam 25 % proteine de exemplu, mai mult decat pulpele de pui de ex, lactatele au si alea dar mai putine.
Dar cam orice carne are intre 15 si 25 % proteine.
Oul de ex are 13 % proteine.

| GiuliaMariaaa a răspuns:

-Porumb
-Cartofi
-Broccoli
-Varza chinezeasca
-Ovaz
-Mazare
-Naut
-Carne
-Ouă