După aproape 8000 km de mers pe bicicletă în doi ani nu pot spune ca am avut probleme grave. Dacă pleci pe distanțe mari atunci sa fie bicicletă corespunzătoare. Manșoanele să fie ergonomice iar șaua poziționată corect. Singura problemă pe care am avut-o ( asta fiind în primul an când eram eu începător), ca din cauza șeii prost poziționate să mă trezesc cu durere de genunchi. Durere care m-a lăsat doar cu pauza de la bicicletă, apoi treptat luând ușor cu bicicleta dar și cu o genunchieră elastică ( cumpărat din decathlon) pusa pe zona afectată. De atunci m-am învățat să poziționez șaua corect și nu am mai avut probleme. În rest problemă minoră : din cauza manșoanelor să simt amorțeală în degete și palme care persistă câte 1 lună. Apoi am pus alte manșoane mai scumpe și nu s-a mai întâmplat. Am fost în ture de 80 km respectiv 150 km - 160 km. Anul acesta am început să practic și urcări ( cățărări) pe drumuri rutiere cu înclinație între 7%, 10 % și 12%. Pentru mine 8 km este doar plimbare în jurul blocului. Cu timpul, din cauza șeii, de la alți bicicliști am auzit ca poate afecta prostata. Pentru asta exista acea șa cu gel ( oarecum stai pe rece) sau acea șa cu gaură pe mijloc.
Trebe sa schimbi şaua cu una care are gaura in mijloc sa respire boašele & ajuta sa nu doara osul de la coloana care ajunge jos
Beneficiile sunt mult mai mari decât efectele negative. Așa îți dai seama dacă ceva este sănătos sau nu.
Efecte negative poti avea si de la apa, daca consumi prea multa. Normal ca poti sa te accidentezi daca nu stii sa mergi, sau nu mergi corect, nu ai saua pozitionata corect, etc. De la pozitia incorecta poti avea probleme de gat, de spate si de maini. Daca nu ai saua setata corect, in timp apar probleme ale genunchiului, deoarece nu termini rotatia.
Tu vad ca te sperii de 8 km, iti zic eu ca nu patesti nimic la testicule sau alte prostii, iti zice cineva cu mii de km pe bicicleta.
Ia o trotineta daca nu tine bicicleta. Tot o mișcare de translație e transformata in mișcare de rotație