| x2gk9r a întrebat:

Salut...sunt baiat si am 18 ani.
De cateva zile simt asa o durere la splina in partea stanga, vad ca e mai jos gen a burtii iar aia putin mai sus sau poate mi se pare mie, nu stiu va rog sa nu ma speriati...cateodata fac miscare zumba etc dar nu am patit asta.
Va rog sper sa fie ok...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| KIRABogdy a răspuns:

Hei, nu te panica, stai liniștit. E bine că ai observat durerea și că vrei să fii atent la ce simți. Dacă e în partea stângă jos, nu prea pare să fie de la splină, pentru că aia e mai sus, pe sub coaste. Poate e o durere musculară de la zumba sau ceva ce ai făcut în ultimele zile — chiar și o mișcare bruscă sau o întindere.

Mai poate fi și ceva banal, cum ar fi gaze sau o iritație de colon, mai ales dacă ai mai simțit balonări sau dureri de burtă. Dacă nu ai febră, nu te simți foarte slăbit și durerea nu e constantă sau foarte puternică, e foarte posibil să fie ceva trecător.

Totuși, dacă simți că persistă sau devine mai deranjantă, e bine să te vadă un medic. N-ai de ce să te sperii, doar te duci să te asiguri că e totul în regulă.