Salut, am luat si eu omega 3 la viata mea si iti spun ca nu este recomandat sa iei mai mult de 3 luni, iar apoi faci o luna pauza pentru ca in timp risti sa te contaminezi cu mercur sau cu metale grele care se gasesc in concentratele uleioase de peste. Orice supliment trebuie luat o anumita perioada de timp, iar apoi faci pauza sau il ilocuiesti cu ceva similar pentru ca se numeste supliment, este o chestie pe care o dai corpului fara sa aiba nevoie de ea, daca nu ai probleme de sanatate gen problema cu inima, cu articulatiile sau daca nu faci sport de performanta nu vad de ce ai lua omega 3 pe termen lung.
Ai luat chiar mult, eu nu iau nimic mai mult de 10 zile pe luna.
Cu Omega3 nu ma inteleg bine deloc. Macar ai simtit vreun efect benefic?
Am avut o problema oarecum. Am avut hpv. Am omis sa zic, pentru ca am zis ca e o boala externa de piele, ma rog... Am avut o carenta in vitamina D, am avut-o de 10. A trebuit sa-mi cresc imunitatea clar. Am luat laolalta si zinc, omega 3 si fier, dar mai putin. Toate deja de vreo 4 luni, chiar 5. Nu am obseravat nicio diferenta , tot obosit ma simt, fara chef, dar asta clar tine de propria determinare de a vietui. Daca nu ai starea de spirit, poti lua o tona de pastile, nu cred ca te-ar ajuta. Le-am luat strict pentru aceasta deficienta de imunitate. Plus ca mai am o decojeala, dupa ce fac dus, in jurul nasului, alba. Am inteles ca e de la lipsa de omega 3. Nici acum n-am scapat de ea. Cred ca am sa ma duc la deramatolog doar pentru asta...
Da, ca sa vezi ce e cu descuamarile, mergi la medicul dermatolog. Pot fi diferite cauze. Poti incerca si sa iti dai cu o crema hidratanta, ajuta uneori. Incearca si sa bei suficiente lichide, lipsa apei in corp poate determina multe probleme.
Tristetea si lipsa chefului de viata mai vin si de la lipsa de vitamine B. Poti sa consumi mai mult ficatei, oua ochi, lactate, soia, daca nu prea obisnuiesti.
https://www.drmax.ro/articole/complexul-de-vitamine-b-rol-beneficii-surse
Pentru deficitul de vitamina D gandeste-te si ce activitati ai avut in perioada anterioara care ar fi putut sa il determine, daca ai facut efort fizic, daca te-ai stresat, daca ai evitat soarele, daca ai facut vreun tratament.
https://www.medicover.ro/......,604,n,295
Sexul in diferite forme face sa pierzi multi nutrienti din corp, nu e cazul sa exagerezi si sa te fortezi.
Inainte sa mergi la dermatolog, probabil vei merge la medicul de familie, spune-i de tratamentul pe care l-ai facut si de problemele pe care le mai ai, poate iti recomanda un complex de vitamine si minerale potrivit. Nu e bine sa iei asa pe termen lung doar 2-3 vitamine/minerale, pentru ca le pot dezechilibra pe altele. Asta se face doar in anumite cazuri - grave, cu recomandarea medicului. Si aminteste-ti mereu sa intrebi cat timp sa iei tratamentul pe cel care ti l-a recomandat, iar daca nu are efectul la care s-a asteptat in cateva saptamani, maxim o luna, sa ii spui, ca sa nu ramana cu impresia ca te-a ajutat si tu sa suferi in continuare. Poate are si alte variante.
Of, ce complicata e viata cu atatea suplimente! . Am mai avut anul trecut si o operatie la coloana, dar nu cred ca are importanta... Iar de lipsa vitaminei D, e pentru ca nu ies deloc din casa, nici vara nici iarna. Doar la munca si la magazin. Cu sexul nu ma fortez
)). Buna asta. Ceea ce vreau eu e doar sa scap de hpv, am terminat tratamentul cu isoprinosine, cred ca am luat vreo 15 cutii, plus si vaccinat cu 3 doze. Urmeaza cam sapt viitoare sa fac analize. Plus decojeala aia la nas, dupa dus ma enerveaza rau. In rest nu ma intereseaza de nimic. Multumesc frumos pentru sfaturi. Chiar le voi lua in considerare