| AndreiMarinBRASOV a întrebat:

Va rog ajutati-ma! Am 14 ani si as vrea sa salbesc...Nu pot spune ca sunt chiar gras dar nici slab..sunt intre! Recunosc ca mananc destule dulciuri si nu stiu cum sa ma las de ele..Am burta (dar nu chiar mare) si as vrea sa o dau jos.Vreau si eu sa fiu mai slab si daca se poate sa am si eu putine patratele... Vreau sa slabesc neaparat.Va rog sa fiti seriosi si sa imi lasati niste sfaturi bune cui care as putea sa salbesc usor si sanatos..nu vreau salate nu stiu de care sau pastile, vreau sa slabesc sanatos! Multumesc si dau FUNDAA!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Anna121 a răspuns:

Poti slabi numai prin sport, asa ca iti recomand sa te apuci de unul care iti place. Daca nu, o ora de alergat zilnic, face minuni pentru corpul tau. Mananca cat de sanatos poti, si evita sucurile acidulate. Iti recomand ceaiul verde, este bun pentru detoxifiere, numai sa nu consumi in exces. Bafta!

| ThinkingAt a răspuns:

Salut.
Primul pas pe care îl poți face pentru a slăbi este acela de a înlocui dulciurile. Acestea pot fi înlocuite cu: fructe (rodii, căpșuni, cireșe, pepene roșu etc), batoane de cereale, sucuri proaspete preparate acasă, ceaiuri (preparate tot de tine, cu puțină miere și zeamă de lămâie). Ceaiurile le poți păstra la frigider și consumi reci.
Alimentele pe care trebuie să le elimini sunt: chipsurile (le poți înlocui cu chipsuri de cartofi făcute acasă: felii de cartofi coapte la cuptor, stropite cu puțin ulei de măsline); alimentele prăjite, cum sunt: cartofii prăjiți, carnea prăjită, tocănițele și tot ce mai e prăjit sau călit cu ceapă (carnea prăjită o înlocuiești cu cea la grătar sau fiartă, cum ar fi un piept de pui prăjit la grătar cu puțin ulei de măsline, pește preparat la cuptor sau la grătar), pastele, pâinea albă (o înlocuiești cu două felii de pâine integrală pe zi), produsele de tip fast-food și sucurile acidulate.
Este recomandat să bei măcar 2 litri de apă (de preferat plată), deoarece consumul de apă ajută la eliminarea toxinelor din corpul nostru (aici găsești beneficii importante ale consumului de apă: http://www.garbo.ro/......i-apa.html ). Acest site are informații foarte interesante despre sucurile naturale: http://www.sfatulmedicului.ro/......ate_11707.
Poți să mănânci multe iaurturi degresate, ouă fierte (măcar unul pe zi), o felie de șuncă presată pe zi cu o felie de pâine integrală (una din cele două recomandate pe zi), salate de orice fel (poți să combini tot felul de legume, cum ar fi: salata verde, morcovi rași, castraveți etc (alături de puțină zeamă de lămâie și puțin ulei de măsline) ).
Pe lângă aceste alimente pe care trebuie să le consumi, trebuie să ai grijă să faci sport (alergare, săritul corzii, înot, fotbal și tot felul de exerciții fizice care îți tonifică musculatura). Alergatul este un sport deosebit de bun, care te ajută să arzi aproximativ 300 de calori la fiecare jumătate de oră (depinde de kilograme și alți factori acest număr de calorii arse, însă cam ăsta este numărul aproximat). Alergatul se începe cu încălzirea de 5 minute care constă în mers ușor, la care se mărește treptat viteza, apoi alergatul propriu-zis, care constă în alergare ușoară (din când în când mai poți să mărești viteza câte un minut sau cât reziști, apoi iar alergi ușor). Poți să oprești alergatul când obosești și să mergi ușor, iar apoi iar să alergi ușor, iar în ultimele 5 minute ale antrenamentului urmează "răcirea", care constă în mers ușor.
Alergatul corzii este un alt sport deosebit de benefic și care ajută foarte mult la slăbit (aproximativ 100 de calorii la fiecare 10 minute). Eu una am practicat acest sport (și alergatul) și chiar se văd rezultate după ceva timp, alături de o dietă echilibrată.
Înotul ajută foarte mult la mărirea forței musculare, deoarece sunt puse în mișcare toate grupele musculare (http://www.doctor.info.ro/beneficiile_inotului.html).
Toate aceste sporturi enumerate mai sus pot fi alternate cu exerciții fizice, care te pot ajuta foarte mult la obținerea abdomenului cu "pătrățele", cum ar fi: https://www.youtube.com/watch?v=DIRW_aBs9x0, https://www.youtube.com/watch?v=aqqwZ_leAMA&spfreload=10, https://www.youtube.com/watch?v=Jm_9n_IUk7s, https://www.youtube.com/watch?v=VeTh3qRqAUo&spfreload=10 (mai poți să cauți și altele pe internet).

Mult noroc în tot ceea ce ți-ai propus! Sper să aud numai de bine și să mai pui întrebări în caz că nu ai înțeles ceva. :D;)
O seară frumoasă!