Bună!
Cel mai probabil, este vorba de o infecţie, mai ales dacă ţi s-a extras recent acea măsea.
Oricum, TREBUIE să mergi cât mai urgent la stomatolog!
Toate cele bune şi multă sănătate.
Ti-o fi frica, dar tot acolo ajungi! Daca nu te mai doare si ai falca umflata, vezi sa nu ai puroi, infectie.Mergi la stomatolog, cu cat mai repede, cu atat mai bine! Putere!
Mai bine mergi la o stomatologie sa te lamureasca. Eu merg o data la 2 luni si chiar imi face placere. Te sfatuiesc sa mergi la privat, iar respectiva clinica sa fie renumita. Sunt unele clinici de unde poti lua hepatita. Aspectul si modul de abordare al doctorilor iti dau incredere.
Daca nu te vei duce acum la dentist probabil vei ajunge direct pe masa de operatie Deci ce alegi?
Salut, si eu am stat cu frica de dentist 4 luni, pana acum 3 zile, imi facuse o lucrare (in urma cu 4 luni) si mi-a atins nervul si m-am speriat si imi ramasese acolo o gaura (MARE), si m-am chinuit 4 luni sa mananc pe partea cealalta si m-am gandit sa ma duc la doctor (nu mai suportam, imi era frica sa nu imi scoata dupa aia nervul) si ce crezi, m-am ferit 4 luni de dentist la care totul a durat doar 10 minute si nu m-a durut nimic..asa ca nu mai sta cu frica asta, daca nu vrei sa ramai fara masea.
Cu plăcere!
În general, falca NU se umflă de la curent, ci de la o infecţie/puroi.
Dacă măseaua este extrasă de mult, atunci e posibil să fi rămas o "bucăţică" în gingie şi s-a infectat.
Sau, e posibilă o infecţie la rădăcina măselelor/dinţilor din jur ( stânga & dreapta ).
Cel mai indicat este să faci şi o radiografie la maxilar!
Toate cele bune.