| Sawarekh a întrebat:

Salutare, am fost diagnosticat acum 2 saptamani cu infectie urinara ( enterococcus spp ).

Mi-a dat un tratament cu antibiotice de 10 zile. din fericire simptomele s-au ameliorat cu mult dar nu au disparut complet simptomele...

Ce este de facut in continuare?

Exista alte solutii in afara de tratament cu antibiotice?

Va multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Pacientul0 a răspuns:

Salut! E bine că simptomele s-au mai potolit, dar dacă nu au trecut complet, cel mai bine e să mergi iar la doctor. Poate ai nevoie de alte analize sau un alt antibiotic. Pe lângă tratament, bea multă apă și evită alcoolul și cafeaua.

| darrio2007 a răspuns:

Solutia este sa mergi iar la medic si sa ii spui ce ne-ai spus noua acum. El va sti ce trebuie sa faca.

| Maskatu a răspuns:

De infecția urinară scapi greu! Cineva cunoscut are din februarie, s-a și operat între timp la un rinichi, a luat vreo 3-4 antibiotice în spital și după. Cât a luat antibiotice, urina a ieșit fără infecție. A reperat urocultura acum 2 săptămâni și tot are infecție. A fost iar la Urolog și i-a dat din nou 10 zile antibiotic, 1 dim și 1 seara. I-a zis să repete iar Urocultura dar la 7-10 zile după ce termină antibioticul, ca antibioticul să nu mai păcălească rezultatul și să fie corect. Sfatul meu... așteaptă să termini antibioticele și repetă urocultura la 7-10 zile după și evident consultă din nou urologul.

| Sawarekh explică:

Mi-a trecut in proprite de 90%
Ma mai ustura un pic dimineata cand urinez.

In rest nu imi mai face probleme.

| Sawarekh explică (pentru Maskatu):

A, am inteles. are sens ce spui!
Mie mi-a trecut in proportie de 90%, ma mai ustura doar dimineata uretra ( mai putin asa ) cand urinez.

O sa repet analizele dupa cum ai spus si tu.

| gabicoo a răspuns:

Pe viitor să folosești prezervativ.