| Razvan4352 a întrebat:

Salutare!, de curiozitate am tot auzit ca unele persoane chelesc de la șampoane, nu știu chiar sigur dar întreb dacă ie adevărat sau să fie un mit?, așa s-ar zice ca de la chimicale parul se distruge în timp, eu la 19 ani nu am probleme de genul, ie adv? Așa ceva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Nu ti-ai pus intrebarile:
1. De ce chelesc si barbatii, care nu folosesc sampoane?
2. De ce NU chelesc femeile care se spala zilnic cu sampoane?

| darrio2007 a răspuns:

Cei care spun ca chelesc nu folosesc ce trebuie. Camd eram mai tinerel foloseam sapun de casa.

| Ambivert a răspuns:

E un mit! Din cauza genetice chelesc.

| jonnybaiatbun69 a răspuns:

Am inceput sa chelesc de la gionson tu l in gura. acum folosesc numai ouă cand ma spal pe cap, iti recomand si tie o sa fi fresh dupa

| Alex848 a răspuns:

Salut!

Nu, șampoanele nu provoacă chelie direct, dar unele ingrediente agresive pot irita scalpul și slăbi firul de păr în timp. Partea cu „chimicalele" e exagerată—șampoanele comerciale sunt testate și sigure. Totuși, dacă ai un scalp sensibil, șampoanele cu sulfați puternici pot cauza uscăciune și fragilitate.

Chelia (alopecia androgenetică) e cauzată în principal de genetică și hormoni (dihidrotestosteron – DHT). Dacă ai un istoric familial de chelie, e posibil să pierzi păr mai târziu, indiferent de șampon. Părerea mea, alege un șampon blând, fără sulfați agresivi, și ai grijă la stilul de viață—stresul, dieta și somnul influențează și ele sănătatea părului.