| Alexandru7890 a întrebat:

Salutari.Am fost la medic cu problema cu coloana, am 16 ani.Am fost si mi s-a spus ca am scolioza si se poate trata.Mi s-a dat sa fac o radiografie si un posturatest si maine sa ma prezint la el cu rezultatele ca sa imi dea un tratament.Ce credeti ce tratament voi putea primii? O sa fie de operatie sau ceva grav? Am facut o radiografie a membrelor inferioare si a coloanei vertrebrale si testul ala si maine nu stiu ce tratament imi poate da

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Mergi la medic si afli ce va spune el in functie de rezultatele radiografiilor

| GabiDumitrescu a răspuns:

Kinetoterapie, eventual sa porti corset. Daca zice ceva de operatie, mai mergi si la alt medic. Operatia te poate lasa paralizat, dar daca porti corset si/sau faci exercitii, in cele mai multe cazuri sunt sanse maxime sa te refaci 100%.

| Alexandru7890 explică (pentru GabiDumitrescu):

Nu cred ca o sa aduca in discutie vorba de operatie.A spus ca este de corectat.Pana la urma maine astept decizia finala.De operat la 16 ani nu o sa o fac clar.

| raaayyy a răspuns:

Bazat pe radiografie ti se va spune cate grade are scolioza ta (usoara, moderata sau severe. severa e de la vreo 35+ grade). Daca ai 16 ani inca esti in perioada de crestere deci o sa faci neaparat kinetoterapie (adica exercitii ca sa fi intaresti muschii spatelui ca sa nu avanseze scolioza. Exercitii pe care va trebui sa le faci zilnic sau măcar de 3 ori pe saptamana) si daca e moderata o sa ti se dea si corset medical. Operatia NU este in calcul mai ales la 16 ani, NU face operatie decat daca e foarte avansata scolioza peste 35-40 de grade si crezi ca e necesara, dar la minim 18 azi. Nu cred ca o sa fie cazul totusi. In rest iti recomand sa faci inot, ajuta FOARTE mult cu scolioza! Si daca ai dureri mari pe langa kinetoterapie posibil sa-ti dea masaj si terapie cu magneti cu ultrasunet. Cam asta e! Succes, o sa fie bine :p Foarte multa populatie are scolioza, doar ca e usoata. Se poate trata mai ales cat esti in crestere deci e in regula

| Alexandru7890 explică (pentru raaayyy):

Salut.Mi s-a spus ca este scolioza de tratat(corectabila). Adica probabil moderata, nu am dureri mari, doar uneori dar nu ma scoala din somn, dorm noaptea linistit ma simt bine.