Mergi la medic si afli ce va spune el in functie de rezultatele radiografiilor
Kinetoterapie, eventual sa porti corset. Daca zice ceva de operatie, mai mergi si la alt medic. Operatia te poate lasa paralizat, dar daca porti corset si/sau faci exercitii, in cele mai multe cazuri sunt sanse maxime sa te refaci 100%.
Nu cred ca o sa aduca in discutie vorba de operatie.A spus ca este de corectat.Pana la urma maine astept decizia finala.De operat la 16 ani nu o sa o fac clar.
Bazat pe radiografie ti se va spune cate grade are scolioza ta (usoara, moderata sau severe. severa e de la vreo 35+ grade). Daca ai 16 ani inca esti in perioada de crestere deci o sa faci neaparat kinetoterapie (adica exercitii ca sa fi intaresti muschii spatelui ca sa nu avanseze scolioza. Exercitii pe care va trebui sa le faci zilnic sau măcar de 3 ori pe saptamana) si daca e moderata o sa ti se dea si corset medical. Operatia NU este in calcul mai ales la 16 ani, NU face operatie decat daca e foarte avansata scolioza peste 35-40 de grade si crezi ca e necesara, dar la minim 18 azi. Nu cred ca o sa fie cazul totusi. In rest iti recomand sa faci inot, ajuta FOARTE mult cu scolioza! Si daca ai dureri mari pe langa kinetoterapie posibil sa-ti dea masaj si terapie cu magneti cu ultrasunet. Cam asta e! Succes, o sa fie bine :p Foarte multa populatie are scolioza, doar ca e usoata. Se poate trata mai ales cat esti in crestere deci e in regula
Salut.Mi s-a spus ca este scolioza de tratat(corectabila). Adica probabil moderata, nu am dureri mari, doar uneori dar nu ma scoala din somn, dorm noaptea linistit ma simt bine.