As zice că cel mai probabil din cauza că ai lovit țeavă aia cu unghia, ți se inegreste și poate sa cadă. Create la loc fara problema. Însă dacă ți-a curs sânge si ai rana deschisa recomand sa mergi la medic. Inclusiv pentru un antitetanos
Care parte din „mergi la doctor" e scrisă în sanscrită de n-o pricepi? Întreb pentru un prieten... care între timp riscă septicemie.
Nu te supăra, dar e a doua oară când întrebi același lucru în două zile, ceea ce mă face să cred că n-ai o problemă la deget, ci la procesarea informației. Ai făcut ce ți-am spus? Poate. Dar dacă tot verde e... înseamnă că tratamentul tău spiritual cu șosetă și speranță nu funcționează.
Nu-i mai pune șosetă, că n-are COVID. Lasă-l să respire. Nu-l mai călca, că nu e stepper de fitness. Lasă-l să se vindece. Principii simple, de Homo sapiens, nu de cobai experimentali.
Înțeleg că poate ai un job solicitant sau ești genul „lasă, că trece cu rugăciune și internet". Dar medicina e gratuită, mai ales cea de familie. Există cabinete, există tratament, există viață după infecții. Sau poți sta acasă, în timp ce infecția urcă spre sânge și ajungi la Urgențe cu „Nu știu ce s-a întâmplat, eu doar am dat cu degetul în ceva."
Ți-am spus, și o mai zic o dată cu accent moldovenesc dacă trebuie: dacă nu te duci la un consult real, există riscul să se suprainfecteze. Triplu. Ceea ce în termeni medicali înseamnă risc sistemic – adică intră bacteriile în sânge și de-acolo începe distracția adevărată.
Dar hei, poate dacă mai întrebi de 4-5 ori pe forum, o să-ți răspundă Dumnezeu direct, cu rețetă și bilet de trimitere.
Bună știi cine iti răspunde ție acum? doctor o *** pe ma ta.Sunt sa iti mulțumesc ca mi-am dat drumu în mana și a ieșit un eșuat prăpădit ca tine.O sa dea masina peste tine într o zi o ss te duci la spital și o sa plângi.Esti un fel de gorider taramias pla pe ma ta sa mi târăsc de hoit ordinar.
Mă bucur că, deși ai refuzat să-ți tratezi infecția, ai reușit totuși să scrii un mesaj, semn clar că bacteria n-a ajuns încă la creier. Deși... sincer, nu bag mâna-n foc.
Pe lângă faptul că te-am ajutat, vii aici și-ți permiți să o înjuri pe mama și să-mi urezi moarte? Mie, doctor, cu atâta experiență? Serios, asta e tot ce poate jumătatea aia infectă de neuron pe care o ai?
Ia și vedeți naibii de treaba ta... În primul rând, ce dracu cauți pe TPU? Ești infectat, bre, băiatule! Ești o urgență medicală, măcar pricepi asta? Mă îndoiesc, că dacă ai fi înțeles, erai de mult vindecat. Dar mnah, tu trebuie să-ți demonstrezi nivelul de handicap pe unde apuci.
Așa că stai dracului infectat și înverzit cât vrei, dar nu veni să te dai cu su*a mare la cine nu trebuie. Sau, fă-te om, du-te la doctor și vindecă-te. Tu alegi.
Bai omulețul.Nu înțelegi ca s-a făcut neagra jos unde m-am lovit si atat? În timpul loviturii nu a curs deloc sange.De unde doamne iartă ma infectie. Faceti chiar orice sa va bateți joc de planeta asta? de noi ca oameni și sa faceți voi bani căcălău?