| PaTTy_3342 a întrebat:

Se poate face varsat de vant de 2 ori?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da. Imunitatea te protejeaza cu certitudine cam 7 zni dupa prima infectie. Ulterior, daca ai imunitatea mai slaba poti face din nou varicela sau zona-zoster (e dat de acelasi virus).

11 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Nu poti face varicela de 2 ori, dar poti face zona zoster cand iti scade imunitatea, datorita faptului ca virusul varicelo-zosterian ramane pe viata cantonat in organism.

| veronica a răspuns:

Faci o data varsat de vant si o data pojar eu am vaut pe amundoua

| Eyleen a răspuns:

Da

| Octaviana_9832 a răspuns:

Nu

| AnnaMariaaa a răspuns:

Nu

| MuadDib a răspuns:

*editare raspuns*

- scuze a umblat un aiurit pe cont, nu am raspuns eu

| DolcE_7446 a răspuns:

Nu.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Buna!happy
Varicela este o boala infectioasa, insotita de o eruptie, si imunizanta (nu te poti imbolnavi de 2 ori!). Varicela poate aparea, in general, intre 2 si 10 ani, si provoaca mancarimi puternice. Dureaza aproximativ 12 zile.
Virusul varicelei este acelasi cu cel al Zonei Zoster (care nu este, de fapt, decat o resurgenta a varicelei.
O particularitate a varicelei este aceea ca eruptia sa nu apare intr-un anumit loc, adica puteti gasi bubite pe pielea capului acoperita cu par, precum si in palme, pe organele genitale, sau chiar si in gura.
Perioada de incubatie a varicelei dureaza in jur de 15 zile.

Perioada de contaminare (molipsire):
Perioada de contaminare este de aproximativ 8 zile dupa aparitia primelor vezicule (si nu a bubitelor). O intrerupere a scolii de 10-15 zile este obligatorie, chiar daca copilul este in forma.

Simptome:
Eruptia apare dintr-o data, pe tot corpul, prin puseuri, dupa ce copilul a avut febra – mai mica sau mai mare (ba chiar neobservata). Este vorba de mici bubite roz, situate la mare distanta unele de altele, si care se transforma in mici vezicule (basici). Acestea se sparg, apoi se usuca, lasand o coaja care va disparea in 10 zile.

Ingrijiri (medicale):
In primul rand, bebelusul trebuie impiedicat sa se scarpine si sa rupa cojitele, in caz contrar vor ramane cicatrice permanente. In acest scop, taiati-i unghiile in mod regulat. Medicul curant poate, de asemenea, sa va prescrie antihistaminice pentru a calma mancarimile copilului. Veziculele vor fi dezinfectate zilnic, cu un antiseptic care nu irita, prescris de medicul curant, pana la aparitia cojilor. In prezent, se studiaza un vaccin.

Complicatii:
Exista doar cu titlu exceptional. Este vorba de suprainfectii datorate scarpinarii. O simpla bubita poate sa se infecteze si apoi sa se transforme in abces (insotit de febra). Pentru a evita orice risc de suprainfectare, aveti grija ca bebelusul dumneavoastra sa aiba, mereu, mainile curate, in caz ca se scarpina.
In concluzie varsatul de vant(varicela) nu poate face de 2 ori.happy
:*

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Da...io am 12 ani si am mai avut varicela... acum am iar

| Teo_3431 a răspuns:

Da se poate face de 2 ori varsat mic si varsat mare.De ce? Ai facut varsat se 2 ori?

Întrebări similare