Daca este vorba de Gigel cu Fundul Chel, aka 69johny69, s-ar putea sa fi autist, mergi la psihiatru, nu e nici o rusine.
Se numeste anxietate sociala. Asta de regula se "vindeca" prin punerea in practica regulat a metodei "invinge-ti frica". Adica, acest var al tau care cel mai probabil esti tu, trebuie sa interactioneze zi de zi cu multe persoane pana capata suficienta incredere de sine iar anxietatea este eliminata putin cate putin (e mai usor de zis decat de facut, stiu, dar e absolut necesar).
Sa stii ca anxietatea sociala isi are radacinile in lipsa increderii de sine, aspect care la randul sau se trage din copilarie, in urma unor anumite traume de regula ( exemplu bullying ).
Sa mearga la un psihoterapeut daca se poate. Si eventual, sa incerce sa socializeze in pasi marunti frecvent. Gen pentru inceput, sa socializeze zilnic cu o persoana pentru o perioada de timp, pana se obisnuieste. Iar apoi cu doua persoane. Si tot asa. Foarte important mai e sa faca si exercitii de respiratie pentru situatiile cand se panicheaza in public.
Il ajuta si sa faca un sport in timpul liber.
Ceva de genul, am avut in adolescenta si am putut sa scap de asta intr-un final, acum 3-4 ani pe la 22-23 de ani. In cazul meu, nu a avut cine sa ma invete si cu greu i-am dat de capat. O buna parte din adolescenta mea, a fost una ratata.
E perfect normal ce simte, si trebuie sa razbeasca prin aceasta stare sa se auto depaseasca. Si sincer recomand nu abordari pentru el poate ii prezinta o fata cineva si automat poate sa se reduca din acea stare pentru ca o mai cunoaste cineva si poate avea acces la ea usor. Sigur poate sa se ingrijoreze ca o sa faca persoana care ia prezentato de ras dar tot de el tine!
Caută pe internet, s-ar putea să aibă Aasperger o formă ușoară de Autism, dar cel mai bine e să consulte un psiholog sau psihiatru care îi pot spune exact ce are
9PM întreabă: