| GhostSura a întrebat:

TPU, in general pe la ce varsta se opreste cresterea in inaltime barbateasca? Vreau un raspuns care sa fie corect si detaliat, fara misto va rog frumos.
Tata are 178, mama 157/158.
Sunt dispus sa fac si stretching, sarituri, tractiuni zilnic daca ajuta cumva la ceva laughing
Parca am mai crescut 1cm/1.5cm si totusi am 20 de ani jumatate, la fel si picioarele am 45 si 180cm.
Maxim ce inaltime pot attinge?
Am sanse sa ajung la 183?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| cristimihailov a răspuns:

Salut,

Din ce stiam eu maxim varsta pana la care cresti este 21 de ani.

Dar ideea este ca hormonii sexuali inchid mugurii de crestere ai oaselor. Si cum maturizarea incepe mai devreme, cred ca nu vei mai creste.

Nu conteaza ce faci, dar mugurii sunt inchisi nu mai cresti.

Cred ca va trebui sa te cam obisnuiesti cu ideea, ca o sa te tina restul vietii.

| zilog a răspuns:

Mergi la handbal

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai 180cm si esti disperat sa mai cresti? Nu inteleg. Ai o inaltime foarte buna. O cifra vehiculata este cea de 21 de ani, deci hai sa zicem ca in teorie ai mai creste un centimetru. Ai destul oricum. Nu te mai stresa atata, las-o mai moale happy

| Adrian5575 a răspuns:

Cu mult sport poate ajungi. In orice caz, nu poti sa fii cu mult mai mare decat parintii tai. Era bine daca incepeai cu sportul mai din copilarie.

| HanszmR a răspuns:

Incearca sa nu te mai strofoci de la asta. Eu am 1.76 si pana la urma am ajuns la concluzia ca am inaltimea care trebuie. Nici prea inalt parca nu era bine dar nici prea mic. Iti zic si de ce. Este doar o parere personala si este subiectiva. Daca ajungi sa zicem la 1.85 e cam mult. De exemplu daca vrei sa faci un sport de alergare e bine sa ai un centru de greutate bun, gen inaltimea ta, pentru ca nu faci pasii prea mari ci cat iti trebuie si corpului ii este mai usor se echilibreze. Daca esti prea mic e greu dupa aia sa-ti faci prietena si te mai ia si lumea la misto. Inaltimea ta mi se pare ideala in sensul ca daca faci un sport care sa te faca mai musculos se vede frumos, estetic. Si cand iti cauti papuci la marimea ta se gasesc usor la unul care poarta 43 ca mine de multe ori nu gasesc pe marimea mea si e frustrant. Te pot intreba de ce crezi ca acei 3 cm te vor ajuta mai mult? La ce mai exact? Inca o chestie acum nu stiu cat este de adevarata e doar o teorie. Cu cat esti mai inalt cu atat iti creste madularul mai mare.
Cand este asa pentru o femeie poate fi dureros. Iar cand e mica trage si tu concluzia. Deci ce am spus aici e parerea mea subiectiva si daca cineva are alta o respect. Have a nice day!