| MellyMelly a întrebat:

Tratament pentru solilocvia?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Un plasture sau o bucată de „duct tape" peste gură...
http://en.wikipedia.org/wiki/Duct_tape

| gogu220 a răspuns:

Încearcă să elimini stresul si suprasolicitările. Lasă probleme la uşe, mai ales cele de la servici. Autoimpune-ti să nu te gândeşti la nimic, să savurezi momentul de linişte. Îţi mai recomand un SPA cu un masaj de relacsare, sau unde mă duc eu ca să îmi detensionez musculatura după o perioadă încordată.
Dar până la urmă nu îţi face probleme, de această boală suferă şi unii miniştri sau priminiştri.

| danaieladaniela a răspuns:

Îţi pui ordine în gânduri - Aşa cum unele persoane trec pe hârtie lucrurile pe care le au de făcut, altele fac liste de inventar vorbite. Simpla rostire a cuvintelor îi ajută să-şi pună ordine în gânduri. E cam ca atunci când avem nevoie de cineva care să ne ajute să rezolvăm o problemă şi, în timp ce-i adresăm întrebarea, descoperim rezolvarea singuri. Acest lucru se întâmplă pentru că, dând glas preocupărilor, acestea ne devin mai clare. Verbalizarea lor ne explică nouă înşine problema şi ne ajută să o vedem mai concret. Specialiştii spun că, în acest mod, cele două jumătăţi ale creierului comunică şi ajută la deblocarea unor răspunsuri de care suntem capabili singuri. Strâns legate de aspectul descris mai sus, situaţiile în care suntem supraaglomeraţi sau preocupaţi de ceva pot duce la astfel de ieşiri. Din nou, este vorba de un moment de respiro, în care cuvintele pe care ni le adresăm singuri au rolul de a ne elibera de stres, de a readuce în contact cu noi înşine şi de a ne da încredere.

| Mohito a răspuns:

Eu zis ca totul pleaca de la stress.
http://www.mediculmeu.com/term/stres.php

Simptome determinate de stres excesiv: ganduri parazitare, dispepsie, durere toracica, lipotimie, palpitatii, hipertensiune tranzitorie (dar probabil de scurta durata), hiperntilatie (MMC, p. 52), meteorism, greata, irascibilitate, insomnia ….