Mai bine mergi acum decat sa ti se agraveze mai tarziu...si lasa frica deoparte ca nu a murit nimeni de asta...eu nu am probleme de genu asta cand merg la dentist, nu mi-e frica
O sa doara daca te-a durut respectiva masea. Durere ca sa apara frica, durere inspaimantoare cum iti imaginezi tu nu exista la plombare.Pe mine nu m-a durut decat la inceput imi baga un acusor in masea, pe canal ca sa desfunde canalul si apoi sa bage antibiotic, substanta ca sa omoara nervul. Daca iti omoara nervul pe cale chimica cu medicamente si nu pe cea biologia fii sigura ca nu o sa te doara.Sanatate.
Acum o luna am fost la dentist, nu ca as avea probleme, da` am zis sa merg sa`mi fac un periaj profesional! Bun, mi-am facut programare in ziua urmatoare, iar cand am ajuns la cabinet era acolo o tanti care avea probleme cu dintii[ii curgea sange], si i-am zis la dentist sa o ia pe tanti prima, desi aveam programare caci oricum la mine nu era grav! Am asteptat vreo 2 ore, timp in care mi-au iesit fire albe, iar cand a terminat cu tanti, am intrat si a inceput sa se uite la dintii mei si dupa un timp imi zice: "Domnisoara pentru ce ai venit?! Carii n`ai, tartru na`i."
In gandul meu "noah bun...am stat si 2 ore deageaba!"
Asa ca nu te-as putea sfatui, caci asta o fost singura mea tangenta cu un dentist!
Eee...nu e cazul sa te sperii. Stiu prin ce treci pentru ca si eu mai patesc asa. Dar o sa vezi ca o sa fie bine si ca nu o sa te doara. Evenual ii poti spune dr ca iti e frica sa nu te doara si sa iti dea putin spray; e ca o anestezie locala si nu o sa simti nimic.
Mult curaj!
Simti ca-ti bazaie cineva-n gura si chiar atunci iti vine o pofta nebuna sa ucizi muşte
Te asigur ca nu doare am fost miercurea trecuta... dupa ce nu am mai fostt mult timp...sa zicem cativa ani .1-2...Si.si mie mi-a fost frica.mai ales ca nu facusem nici o anestezie...(cu injectie)...asa ca am facut si test...care este foarte usor... pisca un pic dar nu foarte tare. apoi. dupa ce am aflat ca nu am nimic mi-a facut o injectie in nerv. a piscat, dar numai cand a scos acul.stai linistita. o sa treaca
Since, pe mine m-a cam durut.depinde cat de mare e caria. daca e mica nu t doare,. dar daca e mare sa stii ca o sa te doara...bineinteles,e o durere suportabila...in fond, toata durerea e spre binele tau. daca nu te duci la timp se va agrava.si va ajunge la nerv si atunci o sa suferi o diurere f f f mare.pentru k o sa trebuiasca sa-ti omoare nervul.succes!
Eu inainte sa ajung sa-mi dau dinti pe mana stomatologului tot asa eram, imi era frica si frica si frica. pana la urma am ajuns la o concluzie. vreau sa am dinti frumosi si sanatosi, atunci de ce sa-mi fie frica? asa ca acum as vrea sa te incurajez si pe tine cum m-am incurajat eu insumi. nu te preocupa nu se intampla nimic, doar o sa-ti fie tratata maseaua.
E cam 11 ianuarie 2010... de pe 24 august 2009 pana acum e cale lunga. presupun cadeja ti ai plombat maseaua. dar iti voi spune prin ce am trecut eu.
prima sedinta : mi a curatat maseaua cu freza. apoi m a anesteziat, mi a bagat un fel de ac subtire si lung de cam 2 CM pe canal sa desfunde calea. apoi mi a picurat ceva anume... mi a explicat ca solutia aia omoara nervul apoi a inceput sa o curete bine bine
a 2 a sedinta : mi a pus un pansament antiseptic...pentru ca aveam un inceput de infectie mi a dat o reteta pentru Augumentin.este cel mai puternic antibiotic cand vine vorba de antiseptice.in special la dantura...
a 3 a si ultima sedinta : plombarea - crede ma ca nu m a durut absolut deloc.
Sa stii ca si eu sunt in aceeasi situatie si si mie imi e foarte frica si foarte gru dar sa stii ca tot spre binele tau este si eu am mai fost de vreo 2 ori si nu am rezistat dar sa iti dau sun fat si un sedret sa stii ca mai bine te gandesti la ce e mai bine si te incanta pe rine adica ca iesi cu prietene in oras sau ca te plimbi cu rolele si ca ai castigat la super bngo metropoliso suma foarte mare asa ca eu iti urez suuces!
Bucur87 întreabă: