|

Am auzit intr-un reportaj asta:

80% din boala e vindecata de psihic.Era vorba despre cancer. Ce parere aveti?

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu este adevarat sunt mituri.
Ia un exemplu ai o raceala mai serioasa vindec-o psihic...
Ca te ajuta in cancer sau orice alta boala grava sa ai un psihic tare este adevarat dar sa te vindeci doar fiind puternic psihic nu cred...ar trebui sa fii cavaler Jedi (n.r. Star Wars)

| a răspuns:

Mai bine zis 80% din boala e vindecabila daca este depistata din prima faza, psihicul nu te ajuta la vindecare, corpul da, psihicul te poate ajuta sa ai o stare de siguranta si stapanire de sine in fata bolii, mai mult nu.

| a răspuns:

Îți dai seama că nu se vindecă doar gândindu-se la asta dar contează mult să ai un psihic puternic, o atitudine pozitivă, să vrei și să crezi că te vei vindeca, să nu cedezi, să nu te resemnezi cu ideea că sfârșitul e inevitabil.

| a răspuns:

Sunt de parere ca e pe bune
DAR
NU PENTRU ORICINE
respectiva idee am intalnit-o in mai multe chestii nu numai boli, si oameni care au reusit
DAR
are un schepsis, NU merge numai sa vrei, TREBUIE SA CREZI CU ADEVARAT CA POTI, iar putini oameni pot sa faca asta (sa creada cu adevarat), eu de exemplu nu pot!

| a răspuns:

80% e exagerat. Insa efectul Placeboo care e documentat presupune c psihicul vindeca organismul cu pana la 50% -fata de rezultatul dat de tratementul cu medicamente. Insa nu este valabila la orice boala.

| a răspuns:

Supărarea este putregai in oase, scrie in Biblie.Acest lucru este valabil chiar si pentru omul sănătos.Cu cat mai mult il doboară pe cel bolnav? Daca un bolnav se încrede in Dumnezeu si nu suferă psihic din cauza situației in care se afla ii oferă organismului mai multa șansă de a se lupta cu boala.

| a răspuns:

Nu cred că te poți vindeca de ceva (mă refer la bolile fizice) doar gândindu-te și ignorându-le.
Primi pași spre vindecare, în cazul oricărei boli, ar fi regimul alimentar. Medicația foarte puternică și exagerată nu este nici ea foarte ajutătoare, deoarece poți da din lac în puț. Adică poți agrava. Cum spuneam, alimentația. Respectarea meselor (mic-dejun, prânz și cină) Între prânz și cină poate o gustare mică. Un frunct, un baton, etc. Consumarea de fructe și legume. Renunțarea la grăsimi.
Mișcarea este foarte importantă, dacă se poate face, dacă nu, și ieșitul în aer liber cu cineva apropiat îți poate face bine. Emoțiile afectează foarte mult rata de succes în vindecarea anumitor boli. Renunțarea la munca stresantă, dacă există posibilitatea. Axarea mai mult pe hobby-urile care te aduc într-o stare de bine. Relaxarea și calmul. Nu te mai poți enerva aiurea din orice motiv. Trebuie păstrat calmul interior și exterior. Fără grabă și alergatul spre nimicuri care nu te ajută foarte mult.
Meditația e foarte bună și ea. Când e soare și frumos afară, e recomandat ieșitul prin parc (nu undeva unde este multă gălăgie). Stai pe bancă și citești, sau doar te gândești la lucruri care îți dau o stare de bine. Te plimbi, admiri ce poate fi admirat (cerul, copacii, alte persoane etc). Când plouă, stai lângă geam și admiri peisajul. Poți asculta și muzică (ajută foarte mult psihic și ea) sau doar asculți ploaia.
Nu știu dacă te vindeci fizic cu ajutorul a ce-am scris eu, dar cu siguranță te vei simți puțin mai bine.