| BlueEyes a întrebat:

Am cautat pe google dar nu am gasit nici o reteta de ciorba de pui cu cartofi care sa imi placa, sau care sa fie explicata bine.Stiu ca e mai buna daca in loc sa pui legumele la fiert, le calesti. Dar nu am facut pana acum asa, de fapt am facut ciorba acum vreun an ajutata de cineva si nu mi-a placut cum a iesit. Era buna, dar nu delicioasa.
Deci, cum se face o ciorba de pui cu cartofi si care sunt secretele sa iasa cat mai buna?
As vrea ceva cat mai detaliat (de exp. cata pasta de tomate sa pun).
Cel mai explicit raspuns primeste fundita, normal :*

4 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Ingrediente
Pentru 5-6 portii:

- 500 g carne de pasare
- 100 g morcov;
- 150 g telina si albitura;
- 60 g ceapa;
- 50 ml ulei;
- 100 g ardei gras;
- 150 g varza alba;
- 200 g cartofi sau 150 g fidea;
- 200 g fasole verde (din conserva);
- 200 g rosii proaspete sau in bulion;
- 5-600 ml bors;
- sare dupa gust;
- leustean.

Mod de preparare
Carnea de pasare se curata, se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa rece. Se spumeaza, se adauga sare si se fierbe 20-30 minute.

Zarzavatul se taie marunt si se caleste in ulei cu putina apa. Se adauga la fiert cand carnea de pasare este aproape patrunsa. Dupa 7-8 minute se adauga ardeiul gras taiat marunt, varza taiata careuri, cartofii taiati cuburi si fasolea taiata bucatele.

Dupa ce toate ingredientele sunt bine fierte, se adauga rosiile decojite si taiate felii. Se mai lasa 10 minute la foc potrivit. Daca ati ales sa folositi fidea in loc de cartofi, adaugati-o acum.

Se adauga borsul fiert separat si se potriveste gustul cu sare. Inainte de servire se adauga leustean tocat marunt.
Dupa ce o faci sa ne anunti si pe noiwinking macar sa salivam, daca nu putem gustatongue papa si mult succes! era sa uit si un ultim ingredient, multa, multa dragoste si devotament, hai ca te-am dat gatahee hee

Elianna
| Elianna a răspuns:

Am sa-ti spun cum fac eu! Pun carnea la fiert cu apa rece(dupa ce am examinat-o cu atentie sa nu mai fie pene sau puf, pe care le pot parli la aragaz), dupa ce am portionat-o in bucati mai mici.Aleg spatele,aripile,gatul,inima, pipota, tartita (ceea ce ramane dupa ce separ pulpele si pieptul din care voi face felul doi). Intre timp pregatesc legumele taiate marunt: o ceapa marisoara, 2-3 morcovi(pe care poti sa-i dai prin razatoare si sa-i calesti in putin ulei si mancarea va capata o culoare aurie), 2-3 buc de patranjel, 2-3 rosii sau o ligura cu varf de pasta de tomate(dizovata in putina apa rece), o telina mica, 3-4 cartofi mari(pe care ii poti taia patratele mici sau pe care ii poti pune rasi pe razatoarea mare. La fel se poate face si cu telina si patranjelul. Le pui peste carnea care a fiert putin si de pe care se aduna cu o lingura spuma care se face deasupra (care este amara si da un aspect tulbure ciorbei). Rezultatul este o ciorba deasa. La sfarsit o dreg cu un galbenus amestecat cu 2 linguri de smantana pe care le amestec cu putina apa rece si torn compozitia treptat in oala. Mai las pana mai clocoteste de 2- 3 ori.Acest fel de mancare se poate face si cu otet si cu bors.Mie imi place mai mult cu bors si cu frunze de leustean. Dar se pot pune si numai frunze de patranjel. Borsul(1 l) se fierbe separat si cand mancarea este gata se incorporeaza in ciorba.Vezi sa pui apa mai putina ca sa incapa si borsul la sfarsit. Si... oricat este de hulit,concentratul de supa face gustul mai bun.O lingura de granule sau o pastila de supa este suficient. Se poate pune la inceputul prepararii. (Se pune si sare,dar trebuie avut grija cu ea,ca si concentratul are sare si mai bine pui sarea la sfarsit,dupa ce gusi intai).In acest fel toate componentele capata gust mai bun, nu numai zeama! Acest fel de mancare se poate face si fara cartofi, sau mai bine zis cu doar un cartof si se pun si 1-2 linguri de orez, pe la mijlocul fierberii.

| Joannaa a răspuns:

INGREDIENTE

bucati carne pui (spate, aripi, gat, pulpe,.ce dorestihappy
4-5 cartofiun

un morcov
o ceapa
o lingura pasta tomate
o lingura pasta ardei
un ardel gras rosu
un ardel gras galben sau verde
sare
piper
o cana bors putina
4-5 litri apa.
verdeata: patrunjel, marar, leustean
MOD DE PREPARARE:
Se spala carnea de pui. Se portioneaza in bucati micute.
Se pune la fiert in apa rece.
Toate legumele se curata si se spala bine bine.
Ceapa se toaca marunt.
Ardeiul se toaca cubulete mici. Morcovul se da prin razatoatea mare.Cartofii se taie cubulete mai marisoare
Dupa ce a dat in clocot carnea, se curata bine spuma din supa, eventual se strecoara.
Se adauga morcovul.
Se lasa sa fiarba 5-10 minute dupa care se adauga ceapa si ardeiiSe lasa la foc mic pana ce toate legumele sunt fierte aproape complet si se adauga borsul, care in prealabil a fost strecurat si a dat separat cateva clocote in alta cratita, pasta de tomate si pasta de ardei.Se potriveste gustul de sare si piper.
Se mai dau cateva clocote, se opreste focul si se adauga verdeata.
Se serveste cu smantana si ardei iute. happy

| Lora a răspuns:

La ciorba nu ma pricep doar la supa