Salutare.
Da, poți coase tivul de mână, nu este obligatoriu să folosești o mașină de cusut — mai ales dacă este o porțiune mică sau dacă vrei să faci o reparație rapidă și discretă.
Avantaje:
Este simplu, mai ales pentru un tiv deja existent care trebuie doar „închis" într-o parte.
Nu ai nevoie de mașină de cusut, doar de: ață, ac, foarfecă și puțină răbdare.
Dacă alegi o cusătură invizibilă (ex: „blind hem stitch"), rezultatul poate fi foarte estetic.
Cum poți coase:
Întoarce fusta pe dos, ca să lucrezi pe partea interioară.
Fixează tivul cu ace sau cu un ac de gămălie, ca să stea în poziția corectă.
Folosește o ață în aceeași culoare cu fusta.
Alege una dintre aceste cusături:
Punct ascuns (blind stitch) – pentru un tiv invizibil pe față.
Punct de feston – pentru margini care se pot destrăma.
Punct de tighel – simplu și rezistent, dar poate fi vizibil.
Sfat:
Dacă materialul este foarte gros sau elastic (gen jerseu, tricot), poate fi puțin mai dificil, dar nu imposibil. În acest caz, o cusătură elastică de mână (ex. zig-zag mic) e mai bună.
O seară frumoasă!
Iti cumperi banda cu lipire termica special pentru tiv si o aplici cu fierul de calcat.
Problema e ca la spalat se va dezlipi pe alocuri.
Dar ce treaba avea elasticul (e in partea de sus a fustei) cu tivul (in partea de jos a fustei)?
Fusta asta are tiv cusatura și unde se termină elasticul de sus al fustei. Probabil croitoreasa a desfăcut materialul pentru a adăuga elastic iar când l-a cusut la mașina nu a terminat cusătura și de aceea e o parte lipsa din cusatura dar e foarte mică abia se observa, problema e ca eu vreau să o cos ca să nu se desfacă pe parcus
Materialul este subțire, este din poliester fusta iar tivul trebuie inchis intr-o parte, nu e mult de cusut nici nu se vede dar vreau sa cos pentru ca în timp să nu se desfacă. Mulțumesc mult pentru sfat
Ar trebui sa duci fusta la aceeasi croitoreasa sa termine treaba.
Poti sa cosi de mana. Daca rochia e de poliester, indicatia cu bnd termica nu e bun. Topeste poliesterul.
Nu asculta prostiile ca banda termica topeste poliesterul. Doamne fereste!
Fusta poate fi calcata, asa ca nu e nici o problema.
Nu stiu de ce se trezesc unii sa dea sfaturi, cand nu stiu nimic despre materiale.
Cred ca o să cos in continuaere cu ață că partea lipsă este destul de mică și cred că merge
Mergi inapoi că nu vei mai da niciun ban. Ea nu si-a facut treaba deja platita, pana la capat.
holzer întreabă: