| Bianca7654 a întrebat:

Bună TPU! Am și eu o neclaritate. Care este diferența dintre făina normală și făina pentru cozonac? Ajută cozonacul sa crească mai mult? Are ceva in plus față de făina normală? Mulțumesc anticipat! Rog răutăcioșii să se abțină!

Răspuns Apreciat de Editori
| hacktek a răspuns:

Faina pentru cozonac este faina tip 000. Faina pentru paine este de obicei de tip 650.
Faina tip 000 creste mai mult decat faina tip 650, la aceeasi cantitate de drojdie adaugata.
Diferenta dintre cele doua tipuri de faina este data de continutul de gluten, faina tip 650 fiind mai saraca in gluten decat cea 000, de aici si diferenta semnificativa a capacitatii de dospire/crestere.
Se pot obtine rezultate asemanatoare cu ale fainii tip 000 folosind faina tip 650, cu adaosuri de drojdie sau zahar, (care vor compensa dospirea/cresterea).

2 răspunsuri:
| romeo78 a răspuns:

E vorba de cele trei cifre, aflate pe ambalaj. Triplu de 0(zero) este o făină ultrarafinată, fină, care duce la un aluat fin.
Dar, cozonac se poate face cu orice alt tip de făină albă.
Reușita unui cozonac nu stă în făină, ci în experiență, temperatura camerei pentru dospit, temperatura cuptorului, celelalte ingrediente folosite, dar și umplutura.

| Bianca7654 explică (pentru romeo78):

Mulțumesc mult pentru răspuns!

| InYourMind a răspuns:

Dacă nu știi sa faci cozonaci, nu te ajuta nici un fel de faina.
Cică ar fi procesata/măcinată diferit.

| Bianca7654 explică (pentru InYourMind):

Am ceva experiență in făcut cozonaci. Nu am dat greș niciodată. Ma gândeam ca le face ceva diferit fata de o faina normala. Mulțumesc pentru răspuns!