Este mai bun e presat la rece prima mana si vigin e a doua mana din ce ramane pentru extra virgin. Nu-s bune niciunele sunt bune de salate si alte chesti dar la prajit nu prea. Fundita?
Cel extra virgin este ulei dupa prima presare, cel virgin dupa a-2-a presare, etc. Uleiul de masline nu se foloseste la prajit pentru ca este cancerigen.
Nici unul nu e de prajit. De prajit il folosesti pe cel de floarea soarelui. Cel de masline se foloseste mai mult la salate.
Ambele pot fii folosite la prajit. Dar cel mai si cel mai bun e ala de foarea soarelui
Bună!
Uleiul de măsline extra-virgin este "ulei de primă presă", iar celălalt este obţinut la o presare ulterioară ( chiar din turte )...
Oricum, nici unul NU este recomandat pentru prăjire, ci pentru consum direct/"crud" - altfel îşi pierd proprietăţile!
Totuşi, dacă nu ai alt ulei, poţi să-l foloseşti şi la prăjit...
Toate cele bune.
Mai nou cercetatorii au descoperit ca uleiul de masline este bun pentru prajit, ca si uleiul de palmier.
Nu il folosi pe cel extravirgin, ar fi o risipa.
Uite si una dintre surse:
http://www.realitatea.net/......33315.html
foreveryou întreabă:
Pufuliky întreabă: