Care sunt cele mai bune prajituri de Craciun?

Care sunt cele mai bune prajituri de Craciun?

Dintre toate sarbatorile care au loc de-a lungul anului, Sarbatorile de iarna sunt in mod sigur cele mai dulci. Cozonaci, fursecuri, placinte si bomboane, toate se potrivesc perfect in aceasta perioada. Sarbatori.Gustos.ro este locul unde vei gasi cele mai multe si mai bune retete de prajituri pe care le poti pregati cu usurinta si de care tu, familia si prietenii va veti bucura pe deplin. Nu uita sa ne povestesti dupa ce ai pregatit retetele cum ti-au iesit!

 

Gatisoare cu visine

Pentru aceasta reteta ai nevoie de un aluat de foietaj fara drojdie, un borcan de 350 gr. de dulceata de visine si mac pentru presarat.

Se pregateste foarte simplu trebuie doar sa tai aluatul in dreptunghiri cu dimensiunea de 8 pe 6 cm, pe mijloc pui un rand de visine pe lungimea de 8 centimetri, imparti partile laterale in cate 5  fasii pana la implutura si se impleteste...{citeste toata reteta}.

 

Papanasi prajiti

Aceasta reteta traditionala se poate pregati in aproximativ 40 de minute. Ai nevoie pentru aceasta de: 250 de gr. de branza de vaci, doua oua, trei linguri de gris, sare, o lingura de faina, doua linguri de unt, o lingura de pesmet si de ulei pentru prajit.

Pentru a face papanasi prajiti se freaca intr-un castron branza de vaci cu ouale, grisul si sarea. Se amesteca bine, sa fie compozitia potrivit de tare... {citeste toata reteta}.

 

Fursecuri cu gem

Fursecurile cu gem sunt una dintre cele mai populare prajituri pregatite in perioada Craciunului asa ca iata o reteta simpla dar foarte gustoasa Pentru a pregati fursecuri ai nevoie de: 600 gr. De faina, 400 gr.  De unt, 200 gr. de zahar, doua galbenusuri, un praf de copt, un praf de sare, zahar pudra (pentru pudrat fursecurile) si de gem de orice fel.

Pentru a face fursecuri trebuie sa mixezi untul spuma (care trebuie sa fie la temperatura camerei) cu zaharul. Adaugi faina, galbenusurile, praful de sare, praful de copt si omogenizezi bine pana obtii o coca... {citeste toata reteta}.

 

Tort cu mascarpone

Iata si o reteta de tort. Pentru a pregati acest tort minunat ai nevoie de sase oua, 250 gr. de zahar tos, 250 gr. de faina, un sfert de lingurita de praf de copt, un sfert de lingurita de sare, 150 gr. de unt nesarat, topit si racit, o lingurita de extract de vanilie, doua linguri de zahar topit pe foc in 2 linguri de apa, pentru sirop, 150 de gr. de ciocolata alba, facuta bucati, 150 gr. de ciocolata neagra, facuta bucati, trei galbenusuri, 150 gr. de zahar, 60 ml. de Brandy (coniac), trei linguri de vin alb, 300 gr. de branza Mascarpone si de 100 gr. de alune, migdale sau alune de padure pentru ornat.

Pentru a pregati blatul trebuie sa incalzesti cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita de 23 cm) pui hartie de pergament dar nu ungi cu grasime nici hartia si nici forma... {citeste toata reteta}.

 

Pui de savarina

Pentru craciun poti pregati si o reteta minunata de mini-savarine. Pentru aceasta ai nevoie de cinci oua, cinci linguri de gris, cinci linguri de zahar, un varf de cutit de sare, 200 gr. de zahar, 200 ml. de apa, esenta portocala, 300 ml. de frisca si de gem de caise.

Se separa albusurile de galbenus iar albusurile se bat spuma. Cand s-au intarit, se adauga zaharul in ploaie, apoi cate un galbenus si la final grisul... {citeste toata reteta}.

 

Fursecuri cu nuci

Alte fursecuri minunate sunt fursecurile cu nuca. Pentru aceasta reteta ai nevoie de: 150 gr. de margarina, 100 gr. de zahar, trei galbenusuri, 250 gr. de faina, 60 gr. de nuci macinate, 2 linguri de esenta de rom, 2 plicuri de zahar vanilat si un varf de cutit de sare.

Zaharul se freaca cu margarina, pana devine o spuma, apoi se adauga galbenusurile pe rand, esenta de rom, zaharul vanilat, sarea, 40 gr. nuci si ultima, faina in ploaie... {citeste toata reteta}.

 

Patratele cu miere si nuci

Pentru aceasta reteta sunt necesare: 300gr. de faina, 30gr. de zahar, o lingurita de praf pentru copt, un varf de cutit de sare, jumatate de pachet de unt (100 gr.) si inca un sfert de pachet (50 gr. pentru topping), un ou (batut cu furculita), 90 gr. de miere, 50 gr. de zahar brun, un varf de cutit de sare, doua linguri de smantana dulce (sau frisca lichida), 80 gr. de migdale prajite (nesarate, cu sau fara coaja), 80 gr. de alune de padure prajite (nesarate, cu sau fara coaja) si de 140 gr. nuci.

Incalziti cuptorul la 190 grade Celsius, ungeti o tava de aproximativ 25 x 25 cm. (adanca de minim 3 cm.) cu unt si puneti doua fasii de hartie de copt, astfel incat sa iasa 1 - 2 cm. in afara tavii, si ungeti bine cu unt. Faceti un aluat din faina, zahar, praful de copt, sarea si untul. Adaugati oul batut si amestecati pana obtineti un aluat faramicios... {citeste toata reteta}.

 

Prajitura cu scortisoara

Pentru a pregati aceasta minunata reteta ai nevoie de patru oua, 300 de gr. zahar pudra, doua pliculete de zahar vanilat, douazeci de linguri de faina, jumatate de lingurita bicarbonat stins in zeama de lamaie sau otet de mere si 1 - 2 linguri de scortisoara (dupa gust).

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat treptat si se bat pana se obtine o bezea. Din bezeaua obtinuta, se opresc 3-4 linguri pentru ornat. In bezeaua ramasa se adauga galbenusurile amestecate cu scortisoara, se amesteca bine, apoi se toarna usor faina, bicarbonatul si se framanta pana se obtine un aluat tarisor... {citeste toata reteta}.

 

Briose super pufoase cu mere

Minunata reteta de briose super pufoase cu mere este ideala pentru Craciun. Daca iti place gustul de scortisoara, poti adauga putina in compozitie sau poti pudra peste briosele calde. Pantru aceasta reteta ai nevoie de un mar cat pumnul taiat cubulete, un praf de copt, un pachetel de 125 de gr. de iaurt cu gust de vanilie sau orice alt iaurt care va place, jumatate de sticluta de esenta de vanilie, jumatate de paharel de ulei sau margarina topita, trei paharele de faina cernuta, trei oua si un paharel de zahar tos.

Mixam ouale cu zaharul pana se tripleaza in volum, adaugam iaurtul si mai mixam 2 - 3 minute, adaugam uleiul intr-o unda subtire cate putin, mixand in continuu pana il incorporam pe tot, adaugam esenta de vanilie si faina cernuta cu praful de copt in trei ture si o amestecam usor cu o lingura de lemn sau plastic pana o incorporam pe toata. Turnam aceasta compozitie intr-o forma pentru briose cu 12 portii... {citeste toata reteta}.

 

Pernite cu smochine

Pentru a face aceste pernite minunate ai nevoie de 250 gr. unt si inca putin pentru uns tava, 100 gr. de faina, 275 gr. de gris, 50 gr. de zahar, un sfert de lingurita de sare, un sfert de lingurita de praf de copt , o lingura de suc de portocale, sapte linguri de apa, 175 gr. curmale curatate, taiate marunt si de zahar pudra pentru presarat.

Pentru a pregati aceste pernite se topesc 225 de gr. de unt la microunde, se amesteca ingredientele uscate, faina, grisul, sarea, zaharul, praful de copt, se amesteca cu o furculita cu untul racit si se lasa pentru 6 ore la temperatura camerei. Se amesteca sucul de portocale cu apa si se toarna in aluat. Se framanta aluatul pana se omogenizeaza cu lichidul si se lasa 15 minute ca aluatul sa absoarba lichidul,  dupa care se imparte in 24 de bucati... {citeste toata reteta}.

 

Tort de Craciun

Pentru a pregati acest tort minunat sunt necesare 6 oua, 130 gr. de zahar, 140 gr. de faina, jumatate de pliculet de praf de copt, 40 gr. de cacao, un pachet de crema de vanilie un pachet de frisca, un pachetel de intaritor de frisca, 50 gr. de nuci pisate, 250 gr. de nuca de cocos, 550 ml. de lapte (pentru crema si frisca), 2 banane, o cutie de ananas taiat cubulete, fondant pentru a face figurinele si coloranti alimentari.

Ouale se separa, iar galbenusurile se bat cu mixerul impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, pana se topeste tot zaharul. Albusurile se bat spuma, impreuna cu restul de zahar, pana se obtine o spuma densa care nu cade de pe fundul vasului. Se amesteca apoi cu galbenusurile, adaugand treptat faina cernuta, impreuna cu praful de copt si cacao... {citeste toata reteta}.

 

Rasturnica cu mere

Pentru reteta de rasturnica cu mere sunt necesare patru oua, patru linguri de zahar, patru linguri de faina, doua linguri de ulei, doua pliculete de zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, sase mere mijlocii ca marime, patru linguri de zahar, o lingurita de unt, stafide, nuci taiate marunt si scortisoara.

Pentru a pregati aceasta prajitura trebuie sa spalam merele, sa le taiem in doua si sa le curatam de seminte, apoi le feliem. Ungem tava cu unt, presaram putin zahar si incepem sa asezam feliile de mar. Se mai presara putin zahar si se imprastie stafidele si nucile. Se presara scortisoara si se baga 15 minute la cuptor... {citeste toata reteta}.

 

Prajitura Raffaello

Aceasta prajitura minunata se face folosind 750 ml de frisca lichida, 750 g. de ciocolata alba (cu ciocolata mai multa iese crema mai tare), un pliculet de intaritor de frisca, citeva picaturi de esenta de migdale sau de lichior de cocos, trei oua, 100 gr. de zahar, 100gr. de margarina, 100 ml. de lapte, 100 gr. de zahar, 200 gr. de faina, un plic de praf copt, alte cinci albusuri, 150gr. Zahar, 150 gr. de fulgi de cocos, doua linguri de faina si cateva picaturi esenta migdale.

Smantana se pune pe foc pana da sa fiarba, se adauga ciocolata si se amesteca in continuu pana aceasta s-a topit. Se adauga esenta de migdale sau lichiorul si se pune la rece peste noapte in frigider. Inainte de a fi intinsa intre blaturi, se mixeaza bine cu mixerul. Ouale se separa, galbenusurile se freaca cu 100 gr. de zahar, laptele si margarina... {citeste toata reteta}.

 

Chec de cacao cu banane

Checul cu cacao si banane este o prajitura foarte usor de preparat. Pentru aceasta ai nevoie de 125 gr. de unt sau margarina si inca putin pentru uns forma, 125 gr. de zahar, un pachet de zahar vanilat, trei oua, putina sare, 200 gr. de faina si inca putina pentru tapetat forma, 50 gr. de cacao, o lingurita de praf de copt, 50 ml. de lapte, 2 - 3 banane si suc de lamaie.

Cuptorul se incinge la 175 grade Celsius (la cuptor electric) sau la treapta a doua (pe gaz). Untul se freaca spuma pana ce zaharul s-a topit si se adauga pe rand ouale, zaharul vanilat, sarea, laptele, faina amestecata cu cacao si praful de copt. Forma de chec se unge cu unt si se tapeteaza cu faina...  {citeste toata reteta}.

 

Prajitura krem a la krem

Aceasta prajitura minunata se face folosind sase oua, sase linguri de zahar, un un plic de crema de ciocolata, 200 ml. smantana dulce 32% grasime (rece), 200 ml. lapte rece, un plic de crema de vanilie, doua linguri apa, doua linguri de zahar, doua linguri de cognac si 100 gr. de ciocolata amaruie.

Pentru a face aceasta reteta trebuie sa separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma iar apoi se adauga zaharul cate putin si se bate pana la topire. Se adauga apoi cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare galbenus adaugat. La sfarsit se adauga praful de ciocolata si se mai bate un pic (maxim 30 - 45 de secunde), cit sa se omogenizeze... {citeste toata reteta}.

 

Gustos.ro va ureaza pofta buna si Sarbatori fericite!


 

12 răspunsuri:
| arn64 a răspuns:

Pozele acelea mi-au facut o pofta happy Eu as prefera fursecurile cu gem, briosele, prajitura Raffaelo.Si ar merge si chechul, rasturnica cu mere.la tort as prefera tortul cu mascarpone.

auran
| auran a răspuns:

Turta dulce, turtele (cu multa nuca) si nu in ultimul rand cozonacul, tot cu multa nuca...

| AvalohAlyn a răspuns:

Eclere. cele mai minunate dupa parerea mea.sau mai sunt niste prajiturele mici in forma patratului cu crema si cu nuca ...mai este prajitura numita,, Televizor'' iar alta minunatie. Dar nimi nu-i mai bun ca un tort cu ciocolata, cu frisca si cu fructe.Imi pare rau ca v-am facut gura apa.Sarbatori fericite tuturor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Super o sa incerc si eu mai multe retete cind voi schimba aragazul, nu coace bine cuptoru. I-mi place acest sait e super ceea ce faceti.

| Smackdown a răspuns:

As manca tortul de craciun chiar acum...

| LiLlYAnNe a răspuns:

Pozele astea cu bucate chiar mi-au facut pofta. Pori sa mai gatesti miel (daca ai). Mielul este o treditie.big grin

| dulc3'maria a răspuns:

Nimic de aicitonguetin la silueta nu ma indop cu prostiihee hee

daniela
| daniela a răspuns:

Invariabil cozonacul de casa cu multa nuca si formele haioase de turta dulce

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nus prea de bune ca eu vreau sa fie ieftine dar vad ca sunt foarte scumpe si nu am cum sa-mi fac una prosti nu stiti ca oameni sunt in criza

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Acest tort minunat de cacuo cu banane, a lasat o impresie de CACAUO ca si denumirea dansei, si asta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai bune ar fi raffaelo...mor dupa ele,,:*:**:*:*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca nici una nu e prea buna decat daca nu este adaugat ceva, dragostea este important sa le faci din inima daca nu le faci asa nu vor fi bune

Întrebări similare