Din carti nu prea iti vei putea aranja casa.
Ceea mai buna metoda este sa te folosesti de mintea ta si de minime cunostinte de geometrie + imaginatie.
Urmezi urmatorii pasi:
1. Faci schita locuintei tale pe o foaie cu patratele, de matematica (folosesti un caiet studentesc), la o scara incapaoare (de exemplu: 1m=5 patratele).
2. Faci o lista cu necesarul tau: ce vrei sa pui si aproximativ unde (dulapuri si pat, masa, scaune, fotolii in camera, mobilier si aparatura in bucatarie, etc.). Le scrii la toate marimile in cm si tai cu foarfeca forma lor cu marimile raportate fata de schita locuintei.
3. Sabloanele le aranjezi pe schita locuintei, astfel vezi cum vor incape sau nu.
4. Daca mai ai nevoie de mobilier, atunci masori dimensiunile si le comanzi la un tamplar.
Idei poti gasi si vizitandu-ti vecinii cu apartamentu ca al tau, dar si de la alte apartamente (culoarea si forma mobilierului, amplasarea si practicitatea lor etc).
Dupa un timp te vei trezi ca ai devenit autodidact un adevarat designer de interior!![]()
Succes!
Multumesc pentru raspuns. Cred ca aici este vorba si de Feng Shui.Cu organizarea locuintei m-am lamurit.Dar pentru ordonarea hainelor in dulap, obiectelor pe rafturi, camarei ce imi recomandati sa citesc? Magia ordinii de Marie Kondo? Stiu ca in aceasta carte iti da niste idei despre cum sa iti ordonezi casa.
Despre aranjarea dulapurilor si rafturilor nu zic nimic.
E vesnica problema si la mine... ![]()
Intreaga locuinta e plina, mereu arunc o gramada ce nu mai trebuie si tot nu ramane loc...
Aici nu era vorba despre lipsa mea de creativitate. Ci despre dorința mea sinceră de a progresa. Mai întâi gândești apoi acționezi.
Eu cred ca cauti o scuza ca sa nu faci curat in camera, dar oricum mai bine sa citesti decat sa faci treaba, asa fac si eu
A citi inseamna a iti imbogati universul ideilor. Dati-mi dumneavostra un sfat.
Cauta cartea,, razboiul care mi-a salvat viata''.o sa iti placa foarte mult. sper ca te-am ajutat.
xAlexutzux întreabă: