| delia_6094 a întrebat:

Ce dulciuri facem azi? Dati-mi idei.

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Poţi face un tort Tiramisu ( simplu, fără mascarpone ) după următoarea reţetă :

Ai nevoie de : 1 pac. mare de pişcoturi ( 400-500 gr; sau 1 blat de tort rotund, din magazin ), 2 plicuri cremă Tiramisu ( Dr. Oetker ) şi 2 ceşti cafea ( eventual şi 1 sticluţă esenţă de rom 20 ml ), şi 2 linguriţe de cacao ( pentru ornat ).

Pişcoturile sau blatul de tort se însiropează cu siropul de cafea, crema se prepară ( la "rece", cu mixerul ) conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe pişcoturi/blat, iar deasupra se pudrează cu cacao.

Este gata în 10 minute şi e foarte SIMPLU de realizat!


Sau, poţi ALEGE una din următoarele reţete :
http://www.bucataras.ro/retete/dulciuri/prajituri/

http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/prajituri-torturi

http://retete-prajituri.lalena.ro/

http://www.lauraadamache.ro/retete/prajituri/

http://www.reteteculinare.ro/retete/prajituri/

http://www.teoskitchen.ro/

Toate cele bune.

10 răspunsuri:
| ali7777777 a răspuns:

Negresa,nuci umplute, chec, tort cu fructe, cremsnit etc.

| VadTot a răspuns:

Cornulete? Ciocolata de casa?
un Chec?

| LeMousiqe a răspuns:

Bună!
Ingrediente
Pentru 20 buc, echivalentul a 4 portii:
250 gr. branza mascarpone Delaco
2 oua mari
3 linguri cu gris
2 linguri cu faina
coaja rasa de la o lamaie,
pesmet,
zahar,
un plic zahar vanilat
2 linguri cu smanatana.
Mod de preparare

Se amesteca branza mascarpone cu ouale, se incorporeaza grisul si faina, se adauga coaja de la lamaie pentru aroma. Se omogenizeaza bine. Aluatul obtinut trebuie sa fie mai mult tare decat moale. Se ia cu lingura din compozitie si se tavaleste prin faina, apoi se formeaza bilute care se pun la fiert in apa cu un praf de sare. In prealabil apa se pune la fiert intr-ocratita cu gura larga, ca sa aiba loc bilutele sa pluteasca. Cand apa clocoteste, se scufunda bilutele in apa si dupa ce s-au ridicat la suprafata se mai lasa sa fiarba inca 10 min.
Se scot din apa cu paleta si se tavalesc calde prin pesmet amestecat cu zahar.
Mod de servire

Papanasii fierti se aseaza cate 5 pe farfurii intinse.
Pentru o mai buna alunecare, se poate face o crema din pesmet cu zahar si cu o lingura-doua de smanatana si se punea deasupra fiecarui papanas ca o caciula. Sunt deosebit de gustosi. O delicatesa! Pofta buna!
Retete papanasi, Papanasi fierti, Reteta de papanasi
O zi bună!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
ARLECHIN CU NUCA
Aluatul:200 g de faina, 150 g de unt, 50 g de zahar pudra, 3 galbenusuri, 1 varf cutit de sare, vanilie.
Crema:200 g de nuci macinate, 150 g de zahar, 1 dl de lapte, 150 g de unt, 3 linguri de rom, vanilie, coaja de lamaie.
Intr-un castron freci untul cu zaharul, vanilia si sarea.Adaugi pe rand galbenusurile, la urma faina.Se imparte aluatul in 3 si se coc 3 foi pe dosul unei tavi.Pui foile coapte una peste alta reci, le acoperi cu crema de nuca care se pregateste asa:Intr-un vas pe foc, pui nucile, zaharul, putina coaja de lamaie, vanilie si lapte.Amesteca pana se ingroasa.Ia vasul la o parte si cand amestecul s-a racit, pui untul frecat si romul. Ungi foile pe rand cu aceasta crema.
Deasupra poti glasa cu glazura de ciocolata sau albus de ou batut pe abur.
Te pup!

| ellaells a răspuns:

Ecler happy

| MayanMistica a răspuns:

Crema de zahar ars...

| tomoiagaioan a răspuns:

Tiramisu

| vandy a răspuns:

Uite aici o reteta foarte buna care se face usor http://www.petitchef.ro/retete/amandine-adevarate-fid-1057998 eu am facut-o si a fost foarte buna.

| Bubu0800 a răspuns:

Tort de clatite cu frisca -e super bun!