| beea8o8 a întrebat:

Ce este smantana lichida? Chiar nu stiu ce e.

Răspuns Câştigător
| DakotaRoyse a răspuns:

Nu prea cred că are importanţă ce smântână foloseşti, doar că la cea lichidă să fii atentă în ce proporţii vin celelalte ingrediente, ca rezultatul final să aibă consistenţa potrivită happy

6 răspunsuri:
| DakotaRoyse a răspuns:

Dacă te referi cumva la smântâna aceea numită "cream" pe care o vezi curgând pe la emisiunile străine de gătit, e un fel de smântână, dar nu e smântâna ce o ştim noi. Pentru străini, ce folosim noi (în Europa Centrală şi de Est) se numeşte "smetana" (adică un produs lactat mai gras, care se produce altfel, i se mai spune "sour heavy cream"). Acea "smântână" pe care o ai vezi pe la emisiuni e un alt fel de produs lactat, care în general nu are multe grăsimi şi e tratată ca să "curgă" şi e mai dulce decât smântâna noastră.
Acuma presupun că ce se găseşte la noi sub formă de "smântână lichidă" e ori e smântână lichefiată, cu apă, aditivi şi alte chestii, ori e acel "cream" happy

| beea8o8 explică (pentru DakotaRoyse):

Imi trebuie pentru creme brulee. Am luat de la Lidl si as vrea sa o prepar.

| beea8o8 explică (pentru DakotaRoyse):

Mesi happy.

| MariaMirabell a răspuns:

Cred ca e vorba de smintina de soia, Hulala.E lichida dar dupa ce o zbati devine cremoasa ca orice smintina.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

La "creme brulee" se foloseşte FRIŞCĂ ( adică smântână dulce LICHIDĂ )!

Vezi reţeta :
"Ingrediente pentru Creme brulee :

500 ml frisca nebatuta (smantana dulce)
4 galbenusuri
4 linguri rase zahar + 4 lingurite zahar
1/2 pastaie vanilie(sau esenta de vanilie)
1 varf cutit sare"

SURSA : http://www.e-retete.ro/retete/creme-brulee

Deci, tu ( aici ) te referi la FRIŞCĂ!

| gRasuPCH a răspuns:

Uite aici : http://www.foodart.ro/retete-frantuzesti/creme-brulee/

uite iti dau un site de la un bucatar (ca mine ) dar mai in varsta si cu mai multa experienta fata de mine http://www.reteteleluiradu.ro/2009/12/05/foarte-pe-scurt-despre-smantana/