| BarakIonutFernando123 a întrebat:

Ce se manca in sec 15 cand nu existau cartofi,ardeiul, rosiile

11 răspunsuri:
| horia2012 a răspuns:

Du-te aici si tradu felurile de mancare:
https://sites.google.com/......th-century
sau
http://www.foodtimeline.org/

| AFR81 a răspuns:

Cartofii existau... Probabil mancau diferite mancaruri din ierburi sau carne fripta din animale sacrificate...

| Mihaela1964 a răspuns:

Fierturi cu carne, terciuri cu ovaz, napi, ciuperci, fructe.

| trolololo a răspuns:

Cum sa nu existe?

| eliaclodia a răspuns (pentru trolololo):

In 1492 a descoperit Columb America, iar cartoful, porumbul si multe altele au fost aduse in Europa.

| Own3r a răspuns:

Creca mancau numa varza laughing
Varza e cea mai veche leguma.

| MEIALI a răspuns:

Existau si atunci mai

| Alice23 a răspuns:

Carnewinking

| Nicki18 a răspuns:

De exemplu, in Anglia se manca porridge, un fel de terci.

| eugen11 a răspuns:

Cât despre legume, ca sfecla, pătrunjelul, ceapa albă şi usturoiul, acestea nu cresc decât după Paşte, căci în tot timpul postului ninge mereu ziua şi noaptea, iar dimineaţa pământul este tare ca piatra; mai ales râurile sunt îngheţate. Când răsare soarele şi ziua se mai încâlzeşte, zăpada se topeşte şi se schimbă într-un noroi gros care ajunge până la genunchi. În mănăstirile şi în casele celor bogaţi sunt adâncituri mari boltite, din piatră, numite în limba lor pivniţe, unde pun butoaiele cu vin; acolo sunt şi locuri pentru păstrarea legumelor. Înainte de iarnă şi de căderea zăpezii ei smulg din pământ pătrunjelul şi ceapa pentru a le pune în pivniţe. Prazul se găseşte din belşug şi e foarte dulce. Ei păstrează legumele în adânciturile de care am vorbit si, mulţumită răcoarei care domneşte acolo, ele ţin. Când e nevoie, ridică de acolo după voinţă şi le mănâncă, mai ales în timpul postului. În mănăstiri, după cina de miercuri seară, se posteşte până vineri seară.

| FrumyDraguta a răspuns:

Mananci un ou, ceva mezeluri si gata

Întrebări similare