| marilena a întrebat:

Ce stiti despre laptele UHT? De ce are garantie atat de mare?

Răspuns Câştigător
doiny
| doiny a răspuns:

Secretul consta in incalzirea laptelui timp de numai 2 - 4 secunde la o temperatura ridicata ( 135-150AC ), ceea ce permite inactivarea microorganismelor fara a fi afectate gustul si valoarea nutritiva. Urmeaza apoi ambalarea aseptica in conditii stricte de igiena, inlaturandu-se complet orice posibilitate de recontaminare. Pentru a mentine aceeasi calitate pana la momentul consumarii este utilizat un ambalaj special format din 7 straturi succesive de carton, folie de aluminiu si polietilena alimentara care impiedica deteriorarea laptelui si il protejeaza de contactul cu lumina si oxigenul ( doi factori ce contribuie la degradarea vitaminelor din lapte ).

4 răspunsuri:
| JayLeno a răspuns:

este pasteurizat. laptele practic este adus la temperatura de fierbere si apoi racit brusc si ambalat; bacteria este kill-aritahappy

assiris
| assiris a răspuns:

Orice produs alimentar este cu atit mai intesat cu conservanti cu cit are termenul de garantie mai mare.

mira
| mira a răspuns:

Am retinut opinia dr. Gheorghe Mencinicopschi potrivit careia laptele UHT este tot mai sarac in continutl lui nutritiv din cauza tratamentelor termice succsive.La acestea se mai adauga si conservantii.Acest lapte trebuie sa fie o solutie ocazionala. Mira

| dorina a răspuns:

Atunci cand cumparati lapte pasteurizat ar fi indicat sa va uitati pe fundul cutiei si o sa vedeti o cifra singura care poate fi 1, 2, 3, samd. Aceasta cifra indica de fapt de cate ori a fost pasteurizat laptele. Adica daca cifra este 5 atunci laptele a fost retras de pe piata (in urma expirarii) si repasteurizat, reintrodus in magazine si tot asa. Asa ca atentie mare la ce cumparati!