| Georgy78 a întrebat:

Cine ma poate ajuta cu reteta de inghetata usor de preparat in casa? Dau funda!

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!


"Îngheţată de vanilie

Timp preparare: 20 de minute sau mai putin

Ingrediente:
2 gălbenuşuri de ou
200 ml lapte degresat
200 ml frişcă (30% grăsime)
50 g zahăr pudră
1-2 plicuri de zahar vanilat sau 1-2 linguriţe de esenţă de vanilie

Preparare
1. Bateţi gălbenuşurile de ou cu zahărul pudră şi zahărul vanilat până când obţineţi un amestec galben pal.

2. Adăugaţi laptele.

3. Bateţi frişca până se întăreşte.

4. Adăugaţi frişca bătută şi amestecaţi până când obţineţi un amestec consistent.

5. Adaugati preparatul in aparatul Delimano Clarity Ice Cream Maker si lasati sa functioneze aproxomativ 20-30 de minute. Bolul aparatului va fi lasat 24 de h in congelator inainte de prepararea inghetatei!

Sfat: se poate folosi o linguriţă de agent de întărire pentru frişcă (cremă de tartar) în locul gălbenuşurilor de ou." - SURSA :
bit.ly/14yU7fX


Vezi diverse ALTE reţete la linkul :
http://www.desprecopii.com/......e-casa.htm

http://www.culinar.ro/cuvinte-cheie-retete/inghetata-de-casa/

http://www.retetecalamama.ro/......nilie.html

http://www.petitchef.ro/retete/retete-cu-inghetata

http://delly.garbo.ro/......ioase.html

http://www.teoskitchen.ro/2008/06/inghetata-de-vanilie-vs-cacao.html

http://www.retetekulinare.ro/prajituri/inghetata-de-casa/

http://retete.eva.ro/desert/inghetata-de-casa-articol-31174.html

http://retete.flu.ro/retete-recomandate/inghetata-de-casa/

http://www.laurasava.ro/2011/06/09/inghetata-de-vanilie/

http://www.lauraadamache.ro/2009/06/inghetata-de-ciocolata.html


Toate cele bune.

1 răspuns:
| Ana-Maria_Moldovan_1998 a răspuns:

Uite una: •300ml lapte gras
•6 galbenusuri de ou ecologice
•200g zahar pudra
•1 lingurita extract de migdale
•350 ml smantana grasa
•putin colorant alimentar verde
•50g fistic decojit tocat plus inca putin extra
Alta Reteta : •150g zahar
•235ml lapte
•2g sare
•10g pudra de cacao neindulcita
•3 galbenusuri batute usor
•55g ciocolata semi-dulce, taiate bucatele mici
•475ml smantana grasa
•5ml extract de vanilie

Mod de preparare:

Pune intr-o cratita la foc mediu laptele, zaharul, sarea si pudra de cacao, amestecand constant. Imediat ce fierbe da focul la mic.

Intr-un castron separat bate putin galbenusurile si adauga treptat 1/2 ceasca de lichid fierbinte, dupa care toarna-l inapoi in cratita de pe foc (la flacara mica), amestecand continuu pana se ingroasa.

Dupa ce compozitia s-a ingrosat, se ia de la foc si se adauga bucatile de ciocolata amestecand pana la omogenizare, apoi se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei.

Cand observi ca s-a racit complet poti incorpora smantana si vanilia, apoi asezi compozitia de inghetata la congelator pentru aprximativ 4-5 ore amestecand la fiecare 40 minute pentru a sparge cristalele de gheata.
La cea de adoua am scris si modul de preparare
succes si pofta buna

Întrebări similare