|

Cum sa gatesc scoicile ca sa nu fie scarboase?

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Hai sa-ti zic cum le pregatesc eu. Pui putin unt intr-o tigaie, si pui pe foc. Cind untul s-a topit, arunci inauntru usturoi (1/2 catei, depinde de voi daca va place cu gust mai mult sau mai putin usturoiat) si lasi sa se caleasca 1/2 minute, dupa care condimentezi cu sare, piper si torni peste sos de rosii in care pui citeva foi de bazilicum (busuioc?) si fierbi vreo 5 minute pina cind scade putin apa din sosul de rosii, acum poti pune scoicile inauntrusi sa le calesti impreuna cu sosul. Intre timp pune la fiert spaghetele- portia este cam de 80 gr. pe persoana- si cind sint fierte strecoarale si punele in tigaie peste sosul cu scoicile. Mai lasa-le acolo pe foc viu vreo 2 minute.
Cind au si conchilia, le pui sa ti le spele in magazinul de unde le cumperi, ca acolo au un aparat special cu care le curata in exterior de nisip. Cind le duci acasa le pui vreo ora in apa ca sa iasa apa sarata din ele.
Astea spala-te le pui tot intr-o tigaie cu putin ulei de masline, acoperite pina se deschidsi elibereaza apa din interior. Cind sint deschise le condimentezi cu sare si piper, le uzi cu vin alb sec, bine bine, si lasi sa se evaporeze vinul. Acum poti adauga 1/2 catei de usturoi taiate in bucatele marunte, si mai lasa-le pe foc citeva minute. Poti adauga si spaghete, sau puteti sa le mincati asa ca si aperitiv. Sint foarte gustoase.
Si acum va doresc pofta mare! laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Uite aici o retetahttp://www.culinar.ro/......in-alb.htm

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Alte răspunsuri
| explică:

Cu o ceapa taiata in 4, cateva fire de patrunjel, 1 lamaie (chiar 2)taiata in 4, o cana de vin alb, nu se adauga apa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează