| ღLiFeHaSMeAiNgღ a întrebat:

Cum se fac snitelele? (si cand le pui in tigaie, cat ulei se pune?)

Răspuns Câştigător
| papusica987 a răspuns:

Uite asa se fac
http://www.e-retete.ro/retete/snitel-de-pui

:X sper sa iti iasa.
eu nici nu ma gandesc sa incerc;)) ar fi un adevarat dezastru!
te pup si bafta!

9 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Pe scurt : se ia carnea de porc/pui/viţel, se feliază subţire, se bate uşor pe ambele părţi, se condimentează şi se lasă ( preferabil ) 1-2 ore la frigider să se pătrundă.
Apoi se bat 2-3 ouă într-un castron, separat se pune făină albă într-o farfurie. Dacă doreşti un şniţel crocant atunci se pune şi pesmet într-o altă farfurie. În tigaie se pune ulei de un deget ( 1 cm ).
Apoi se ia felia de carne şi se dă bine prin făină ( pe ambele părţi ), apoi se dă prin ou, iar apoi prin pesmet ( opţional ).
După aceasta se pune acea felie în tigaia cu ulei încins şi se întoarce când capătă o culoare aurie.
Se prăjesc la foc potrivit.


Vezi diverse reţete de şniţele la linkul :
http://www.petitchef.ro/retete/snitele/snitele_porc

http://www.gustos.ro/retete-culinare/snitele-de-pui.html

http://www.cevabun.ro/snitel-vienez/

http://www.retete-mancare.ro/retete-culinare-Snitel-e0.html

http://www.bucataras.ro/cautare-retete/tag/snitel.html

http://www.petitchef.ro/retete/snitele

Toate cele bune.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună, @ElisaKatyy!

Când dai copy & paste la un pasaj/răspuns luat de pe alt site TREBUIE să INDICI şi pagina/linkul de unde l-ai copiat!

În caz contrar ÎNCALCI Regulamentul TPU!

Pe viitor, te rog să indici ŞI sursa de copy & paste.

De data asta o s-o fac eu în locul tău!


SURSA de copy & paste a răspunsului dat de @ElisaKatyy este :
http://www.gustos.ro/retete-culinare/snitele-de-pui.html


Toate cele bune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
SNITEL VIENEZ
4 felii snitel manzat (carne de vitel) sau porc, 100 g. faina, 2 oua, 1 lingura ulei, 2 linguri lapte, pesmet, 1 lamaie (optional)
Intr-un vas se bat ouale, se amesteca apoi cu laptele, uleiul si sarea. Bucatile de carne se feliaza, nu prea subtire si se condimenteaza (sare, piper, praf de usturoi, condimente speciale pentru gratar, etc.). Daca le cumperi gata ambalate si sint prea groase, le bati putin cu ciocanul de carne sau cu muchia unui cutit.
Bucatile de carne, tinute in prealabil la rece pentru 10 minute (pentru ca aromele sa se intrepatrunda cat mai bine) se dau prin faina, oua si la sfarsit prin pesmet.
Snitelele se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins, pana se rumenesc. Se servesc cu cartofi fierti, simpli, sau stropiti cu zeama de lamaie.
Te pup!

| mola a răspuns:

Buna zZzღKariynutzZzaღzZz

Ingrediente pentru Snitel de pui
1 kg piept de pui dezosat (4 bucati piept de pui)
4 oua
3 linguri faina
150 gr pesmet cu verdeturi (sau pesmet simplu)
piper, sare
mult ulei pentru prajit
Bucati: 16
Snitel de pui - Preparare
Pieptul se taie felii, cate 3-4 felii din fiecare bucata.
Fiecare felie se bate pe ambele parti pana devine subtirel. Se pipereaza feliile.
* daca nu folositi pesmet cu verdeturi care e deja sarat puneti si putina sare pe feliile de carne
Intr-o tigaie se incinge bine ulei cam de 2 degete.
Intr-un bol se bat ouale cu putina sare si apoi se incorporeaza faina. Pesmetul se pune pe o farfurie lata.
Fiecare felie de carne se scufunda in vasul cu ou, apoi se trece prin pesmet pe ambele parti.
Se pajesc snitelele cam 3 minute pe o parte si apoi inca 3 pe cealalta. Se scot pe servetele de hartie sa se absoarba grasimea.

Uite cum se fac snitelele.
Ulei sick4-5 lingurite mici.

Pofta buna & Sper ca te-am ajutat.

| Alexandru98 a răspuns:

Se ia carnea de porc/pui/viţel, se feliază subţire, se bate uşor pe ambele părţi, se condimentează şi se lasă ( preferabil ) 1-2 ore la frigider să se pătrundă.
Apoi se bat 2-3 ouă într-un castron, separat se pune făină albă într-o farfurie. Dacă doreşti un şniţel crocant atunci se pune şi pesmet într-o altă farfurie. În tigaie se pune ulei de un deget ( 1 cm ).
Apoi se ia felia de carne şi se dă bine prin făină ( pe ambele părţi ), apoi se dă prin ou, iar apoi prin pesmet ( opţional ).
După aceasta se pune acea felie în tigaia cu ulei încins şi se întoarce când capătă o culoare aurie.
Se prăjesc la foc potrivit.

| Zuzazozo a răspuns:

2 degete se pune ulei iar ca sa faci snitele bati carnita si o invelelesti cu o compozitie fornata din faina /malai si cu oua batute.
Pb!

| JockerStoica a răspuns:

Buna pe acest site gasesti exact ce-ti trebuie: www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/11839/Snitelele-mamei-mele/ Iti doresc Succes la snitele:)

| Tirri28 a răspuns:

Pai in primul rand tai bucati de carne pe care le bati bine folosind o punga, doar daca vrei sa nu sara. Le condimentezi cu sare, piper le dai prin ou si faina apoi la prajesti. Daca le faci in tigaie nu trebuie ulei exagerat, in schimb intr-o friteuza trebuie in baie de ulei, foarte mult ulei.

| dracusorvoinic a răspuns:

Nu se pune ulei... funda.happyhappyhappy