anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se face lichiorul de oua?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

6 galbenusuri frecate cu 6 linguri de zahar pina se topeste zaharul. se pune apoi 600 ml de lapte clocotit, cu citeva rondele din baton de vanilie. se toarna incet amestecand continuu. se lasa sa se raceasca complet si apoi se pun 200-250 ml de alcool dublu rafinat alimentar.(96 grade)se toarna incet amestecand continuu ca sa nu se branzeasca. se pune intr-o sticla inchisa la culoare si daca este posibil se lasa 2-3 zile la rece si se scutura din cand in cand. e tare bun!

3 răspunsuri:
tundenana
| tundenana a răspuns:

Aici gasesti o reteta minunata de lichior de oua... http://edithfrincu.blogspot.com/2009/01/lichior-de-oua.html

| bluedar a răspuns:

Pentru lichior de oua ai nevoie de urmatoarele:
4 oua, o lingurita rasa de nucsoara care se poate inlocui cu vanilie, 80 de grame de zahar, 200 de ml de frisca, 300 ml de lapte, 100 ml de alcool, cognac, vodka, wiskey. dupa preferinte.
Varianta cu oua crude: se separa ouale, se bat galbenusurile cu 60 de grame de zahar, (celelalte 20 de grame de zahar se folosesc la albusuri) pana cand zaharul se dizolva. Se adauga nucsoara, frisca, laptele, alcoolul si se amesteca sa se omogenizeze. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza apoi la galbenusuri si restul ingredientelor. Si e gata de servit lichiorul de oua.
Mai este o varianta cu ouale fierte. Se separa ouale, galbenusurile se freaca bine cu 60 de grame de zahar pana cand acesta se dizolva. Laptele si frisca cu nucsoara se dau in clocot, apoi se toarna cate putin peste galbenusuri si se amesteca bine. Se pune compozitia pe foc mic, si se lasa 2-3 minute sa se ingroase crema, insa fara a incepe sa fiarba caci se va branzi. Dupa ce luati crema de pe foc, turnati alcoolul, lasati sa se raceasca, si apoi bagati 30 de minute la frigider. e gata de servit.

| bluedar a răspuns:

Am uitat de albusuri la ultima varianta, caci pot fi omise sau inlocuite cu 150 ml de frisca. Albusurile se bat spuma tare cu 20 de grame de zahar, si se incorporeaza la restul compozitiei.

Întrebări similare