1).100gr margarina, 100gr zahar, 1-2 oua, 3 linguri lapte, 1 lingurita rasa amoniac, un varf cutit sare, faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat nu prea tare, care sa-l poti intinde cu sucitorul.Se imparte in 3 parti si se intainde cate o foaie, ce se coace pe fundul tavii, la foc mic.Scoti o foaie, o pui pe o foaie, apoi pui cealalta.
2).3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri ulei, vanilie, 1 lingurita amoniac, un varf cutit sare, faina.
3). 2 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri ulei, 5 linguri lapte, 1 lingurita amoniac, mirodenii, faina cat cuprinde.
4).7 linguri ulei, 7 linguri miere, 7 linguri zahar(sau 5 daca vrei mai putin dulce), 2 oua, 1 lingura bicarbonat(sau amoniac),faina,un varf cutit sare, coaja de lamaie(portocala) rasa.
Ti-am dat mai multe, ca sa faci in functie de ce ai in casa.
Foile, nu trebuiesc lasate mult la cuptor, sa nu se maroneasca.
Bună!
N-am înţeles exact dacă te interesează doar coacerea foilor sau ai nevoie şi de o reţetă pentru aluat...
Vezi diverse reţete pentru aluatul necesar la foi la linkul :
http://www.culinar.ro/......2/2/22254/
http://www.culinar.ro/......7/2/22256/
http://www.culinar.ro/......7/2/22258/
http://www.culinar.ro/......8/2/20144/
http://www.culinar.ro/retete/dulciuri/aluaturi/foi-cu-amoniac/48/2/22249/
http://www.culinar.ro/......8/2/20146/
Preparare/coacerea foilor :
Aluatul obţinut se împarte în 3-5 părţi egale ( în funcţie de cantităţile folosite ).
Fiecare parte se întinde cu sucitorul şi îi dăm forma tăvii.
Tava se unge pe dos cu ulei/margarină/unsoare/unt.
Apoi se pune foaia pe dosul tăvii ( la unele tipuri de aluat se înţeapă foaia cu furculiţa pentru ca să NU se umfle aluatul - în general, la foi de tip foietaj ).
Se coc la foc potrivit, sunt gata în 5-10 minute ( în funcţie de grosime şi de cât de fierbinte este cuptorul ).
Toate cele bune.
Eu spun cum face bunica, tava de copt o intoarce si intinde foaia pe fundul tavii si o baga la cuptor. Din cate stiu pune si foaie de copt.
anonim_4396 întreabă:
Utilizatoare123 întreabă:
Rony23 întreabă: