| Cosmina361 a întrebat:

Dacă folosesc vopsea de oua pe post de colorant alimentar... Adică sa îl pun în mâncare. Are ceva?

Răspuns Câştigător
| romeo78 a răspuns:

Vopseaua de ouă, este un colorant alimentar, dar nu se recomandă a se ingera datorită concentrației mai mare a ingredientelor decât într-un colorant obișnuit! Nu vei căpăta decât o indigestie.
Dar, cum, la un ou poate trece de coajă colorant, dar nu pățești nimic, nici dacă ai pune în conținut o mică cantitate, nu ar fi ceva grav. Conține sare, dextroză și colorant. Dar, cel mai bine, nu riscați și cumpărați un colorant alimentar pentru gătit, care nu conține sare, ci doar apă, colorant alimentar și conservant.
Decizia vă aparține, eu doar am scris și pentru cei care vedeau apocalipsa dacă folosiți vopsea de ouă, că nu e chiar așa! Diferă doar compoziția!

7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Te plictisesti? Crezi ca schimbi gustul mancarii daca o colorezi? De la ouale vopsite mananci cumva coaja?

| QElenaBoghiu a răspuns:

Sper ca e la caterincă întrebarea laughing

Pai vopseaua de oua are colorați, soluții toxice etc.

| Catrice a răspuns:

Poți folosi fără griji!
Asta dacă intenționezi sa dai colțul.

| sebyseby15 a răspuns:

Depinde de incrediente

| gogu220 a răspuns:

Ai băut apa la raţe?
De ce nu foloseşti coloranţi alimentari? dacă vrei neaparat.
Sau poate nu am înţeles noi şi tu de fapt ai musafiri nepoftiţi. Sau vine soacra pe la tine şi nu vrei să mai vină a doua oară.

| CarcotasulVesel a răspuns:

Vopseaua de oua se dizolva in apa
apoi se coloreaza NUMAI coaja oului (foarte, foarte putin colorant ajunge pe ou)
care nu se mananca (EXTREM de putin colorant ajunge sa fie mancat)

iar tu vrei sa il mananci direct
succes si la spital, apoi la stiri, abia astept sa te vad!

| Iote a răspuns:

Este toxica!