| natalia_5717 a întrebat:

Dati-mi si mie va rog o reteta de crema de zahar ars(cat mai simpla ca sa o pot prepara sgbig grin). Multumesc!

Răspuns Câştigător
IMPERIA
| IMPERIA a răspuns:

7-8 oua (in functie de cat sunt de mari)
- o cana de zahar + 150 gr de zahar
- 300-400 ml de lapte
- un plic de zahar vanilat
In primul rand, batem ouale ca pentru omleta, impreuna cu 150 gr de zahar si pliculetul de zahar vanilat, apoi diluam compozitia cu laptele caldut. Intr-o craticioara, punem la topit o cana de zahar, pe ochiul mic al aragazului, cu focul dat la minim si neaparat folosind o plita sub cratita. Se amesteca in continuu, pentru a nu se lipi de vas… nu va doriti asta, credeti-ma :D
Cand zaharul e topit si caramelizat, se tine cratita de ambele toarte si se roteste cu grija astfel incat sa caramelizam peretii vasului, apoi turnam in vas compozitia cu lapte si oua. Dam la cuptor la foc mic, cca 40-60 de minute.
Mari succese! Aici ai si poze http://gospodini.blogspot.com/2008/06/tort-crema-de-zahar-ars.html

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai nevoie de zahar tos(zahar normal) si apa.Zaharul se pune pe foc intr-un recipient si se topeste fara sa i se adauge apa.In tot acest timp, se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn. Dupa ce zaharul s-a topit, se lasa pe foc pentru a se arde.Cand devine negru, se stinge cu circa 0.350-0.400 litri apa, dupa care se lasa la fiert pentru cateva minute, pana ce se lichefiaza uniform.se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Dupa racire se pune in sticle si se pastreaza.Pentru un produs finit de 1 kg, ai nevoie de 0.900kg de zahar si 0.400 litri apa.

Întrebări similare