| antonescu321 a întrebat:

Dau funda la cele mai multe variante.Ce retete de fursecuri stiti si cum se prepara? As dori evitarea prajirii! Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| Mariix a răspuns:

Fursecuri pufoase:http://www.reteteculinare.ro/......oase-3472/
Fursecuri Catelusihttp://www.reteteculinare.ro/......lusi-4650/
Cookies (fursecuri cu ciocolata)
Aceste fursecuri se pregatesc cu un minim de efort si sunt foarte gustoase si fragede.

Ingrediente pentru Cookies (fursecuri cu ciocolata)

115 g unt
100 g zahar alb
100 gr zahar brun
1 ou
1/2 lingurita praf de copt
1 esenta vanilie
175 gr faina
150 gr fulgi de ciocolata

Bucati: 40

Cookies (fursecuri cu ciocolata) - Preparare

Frecam bine untul cu tot zaharul.
Adaugam oul, apoi vanilia si praful de copt si amestecam iar.
Punem faina si omogenizam bine, apoi incorporam fulgii de ciocolata.
Pe o tava punem hartie de copt. Cu o lingurita, la distanta unele de altele, punem movilite in tava. Nu trebuie sa fie perfecte ca forma, se vor intinde in tava.
* pe tava cuptorului intra o data cca 16 fursecuri; coaceti frusecurile in 3 ture sau in 3 tavi dava va permine cuptorul, nu incercati sa le inghesuiti in tava
Se coc la 170C pentru 20 minute. Fursecuri vor fi un pic moi in centru si rumene doar pe margine. Chiar daca sunteti tentati sa-i lasati mai mult la cuptor, fiindca vi se par prea moi, nu faceti asta. Se scot fursecurile pe o farfurie lata, intr-un singur strat si se lasa la racit, ele se vor intari.

Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies)Am gasit reteta aici si mi-a facut cu ochiul din prima din cauza cafelei. Imi plac deserturile nu prea dulci cu aroma de cafea. Si desi reteta cerea ciocolata amaruie am folosit ciocolata cu caramel care imi place mai mult. Puteti folosi ce ciocolata doriti, chiar si chipsuri de ciocolata cum a folosit Angela aici, cu ele merge mult mai repede.

Toffifee sunt mai greu de maruntit (dar merita!), am incercat si cu robotul si nu merge prea bine, cu cutitul m-am descurcat cel mai usor.

Reteta cerea doar 250 gr faina dar aluatul mi s-a parut cam moale asa ca am folosit 300 gr faina si au iesit foarte bine, moi si putin faramicioase.

Ingrediente pentru Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies)

220 gr unt la temperatura camerei
150 gr zahar
300 gr faina
120 gr ciocolata Toffifee (sau orice ciocolata cu bucatele de caramel)
1 lingura cafea instant
1 lingura apa calda
1 esenta de vanilie

Fursecuri cu ciocolata si cafea (Espresso Cookies) - Preparare

Dizolvati cafeaua instant in apa si lasati sa se raceasca.
Bateti untul cu zaharul folosind mixerul pana devine spumos, cam 3 minute.
Adaugati cafeaua si esenta de vanilie si mixati iar pana aluatul are o culoare crem omogena.
Adaugati faina si mixati putin, doar pana aceasta este incorporata in aluat. Veti obtine un aluat lipicios.
Taiati ciocolata bucatele cat mai mici si incorporati-o in aluat folosind o lingura.
Puneti aluatul intr-o punga si intindeti-l la o grosime de 1/2 cm folosind sucitorul. La sfarsit intindeti punga cu mainile ca sa nu aveti cute pe aluat. Puneti la frigder pentru minim 2 ore, maxim 2 zile.
Cand doriti sa coaceti fursecurile, scoateti aluatul din frigider (acesta va fi foarte tare; aceasta e si motivul pentru care l-am intins inainte, merge mult mai usor asa), taiati punga si apoi taiati foaia patratele sau ce forme doriti. Intepati fiecare fursec cu furculita de 1-2 ori. Asezati-le in tava pe hartie de copt.
Dati la cuptor la 160C pentru 25 minute (paziti-le in ultimele 5 minute, trebuie sa fie putin moi daca le apasati deasupra!). Fursecurile nu trebuie sa prinda culoare, asa ca nu le lasati mai mult la cuptor, chiar daca sunteti tentati. Lasati sa se raceasca si apoi serviti.
Pastrati-le intr-o cutie sau o punga.

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Iti sugerez o reteta simpla de fursecuri, iata aici reteta:
FURSECURI UMPLUTE CU CREMA
1 pachet de margarina Unirea sau Rama, 2 galbenusuri, 300 g de faina, drojdie cat o nuca, 1 praf de sare.
Crema pentru umplut:albusurile de la cele 2 galbenusuri, 200 g de zahar, 100 g de nuci macinate in bezeaua de albusuri.
Preparare:Faci o coca pe care o bagi la frigider de pe o zi pe alta.A doua zi o imparti in 5 bucati, la fel si umplutura.
Fiecare parte o intinzi sub forma unui dreptunghi subtire si o ungi cu bezeaua cu nuca(o parte). Rulezi si tai rondele de 2 cm.Le asezi in tava cu umplutura in sus-tava trebuie sa fie unsa bine.Le coci la foc moale pana cand se rumenesc si le pudrezi cat sunt calde.
Te pup!

| CoolAlice a răspuns:

N-am asa multe variante de fursecuri la indemana, dar astea arata intr-un mar fel: http://craciunonline.wordpress.com/2013/10/30/fursecuri-vitraliu/