| Anonim9991 a întrebat:

De ce mi-a ieșit aluatul de pizza foarte tare?

4 răspunsuri:
| helpforyou a răspuns:

Ulei prea putin sau temperatura necorespunzatoare.

| MadoarenPuya a răspuns:

Frate îți dau rețeta mea, o fac de ceva ani și poți sa o faci mai înaltă și pufuasa sau subțire și crocanta.
Asta este rețetă pentru o pizza de dimensiuni ca la restaurant.

500/600g faină alba 000
350g apa
20g sare
1 linguriță de zahar
2 linguri ulei de măsline
1 plic de drojdie uscata (10g) sau drojdie proaspătă (jumătate dintr-o bucățică).

Pune faina într-un recipient mare.
Apa trei sa fie călduţă, adaugă drojdia și amesteco bine, apoi adaugă zaharu și fă-l sa disolve.
Adaugă amestecu peste faina și amesteca cu mana, dacă e necesar adaugă putina faina după ce ai amestecat măcar 5 minute, apoi când e consistență moale ca un marshmallow adaugă uleiu și sarea (20g de sare ar trebui sa fie o lingura plina cu vârf).
Mai amesteca 5 minute, dacă simți aluatu tare adaugă 20g de apa si mai amesteca sa se incorporeze.

Când ai terminat acoperă totu cu o folie transparenta și baga la cuptor stins minim 2 ore sa crească aluatu.

Dacă o vrei subțire și crocanta trei doar sa ii dai forma și sa pui ingredientele.
Dacă o vrei pufuasa după ce i-ai dat forma mai bag-o la cuptor închis vreo 30/45 de minute sa crească, apoi pune ingredientele și bag-o la 200 de grade ventilat și controlează din când în când

| Anonim9991 explică (pentru MadoarenPuya):

Mulțumesc o sa încerc și rețetă asta

Întrebări similare