Incearca sa folosesti smantana speciala pentru mancare. E de la Dorna, de la President, si nu mai stiu ce marci mai sunt. E smantana aceea la cutii patrate care se gasesc la produsele pasteurizate. E foarte gustoasa si o sa vezi ca daca o folosesti nu o sa se mai taie.
Cred ca vorbesti despre smantina cu care vrei sa dregi ciorba, nu?
Intotdeauna, ia smantina intr-un bol, amestec-o bine cu un galbenus daca vrei sa pui si galbenus pentru dres si apoi ia un polonic de ciorba si rastoarna-l peste smantina in bol.
Invirte bine si rastoarna compozitia in oala cu ciorba, NUMAI dupa ce ai stins focul sub ea!
Daca vrei o explicatie stiintifica, nu cred ca eu o pot da....se coaguleaza cazeina sau grasimile.
Mie insa nu mi se intampla sa am astfel de necazuri. Niciodata nu mi se taie smantana la fiert.
Procedez in felul urmator: desfac 1-2 linguri de faina in putina apa rece, apoi adaug treptat smantana, omogenizez bine si apoi o pun la fiert sau o torn in bors, peste pui etc. Astfel, smantana ramine legata.
Pentru ca nu e naturala.Incearca sa iei una fara conservanti si fara alte adaosuri, citeste la ingrediente!
Smantana se taie pentru ca nu are deajunsa grasime, in timpul fierberii se poate pune doar acea smantana care are peste 22%.