| AsgaardSephiroth a întrebat:

Doamnelor și domnilor, dragi colegi, are cineva bunăvoința să îmi dea o idee de mâncare gătită, dar din "aia, ca la mama acasă". Fără pizza și prostii (gen șnițel cu cartofi prăjiți), fără sarmale că știm cu toții. O tocană/tochitură, ceva bun cum se face la țară, așa cum fac ciobanii bulz cu tocană de miel. Ceva bun de mâncare ce va aduce aminte de copilărie. Mulțumesc frumos. Apreciez efortul prea-stimabililor.

Răspuns Câştigător
| minrest a răspuns:

Chiar acum am mancare de spanac cu carne, o poti face cu spanac congelat, dar neaparat frunze, chiar si taiate, nicidecum tocat. Se face usor si nu contine decat spanac, carne si orice pasta de rosii, de exemplu passata, suc de rosii sau chiar bulion; ai grija sa nu pui multa pasta de rosii. Chiar daca are carne, merge su oua ochiuri. Alta mancare foarte buna este tocana de cartofi, ceapa tocata sotata, un ardei si cartofi, ai grija sa tii cartofii destul la fiert, pana observi ca marginile s-au rotunjit, la sfarsit pui patrunjel si putin bulion. Se poate face cu carne sau fara. Poti face ciorbe cu carne, la care trebuie sa pui toate albiturile, leustean si bors.

| AsgaardSephiroth explică (pentru minrest):

Vai, mă crezi că am și uitat de spanac. Yummy. Ce pofta mi-ai făcut. Mulțumesc frumos happy

6 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Alivancă cu brânză de vaci. Specifică județelor din jumătatea de nord a Moldovei.

| AsgaardSephiroth explică (pentru gabicoo):

Miam-mi-am big grin

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru gabicoo):

Fix asta voiam sa zic si eu. Mi-a iesit din prima, o minune. Reteta asta e miez - https://retetepentrutoategusturile.ro/alivenci-moldovenesti Sa nu iti bati capul cu prostiile alea cu brinza de vaci, zahar, alte timpenii. Asta e miezul! Si musai cere bere, nu smintina.

| AsgaardSephiroth explică (pentru GabiDumitrescu):

Vai, îți mulțumesc frumos domnule. Apreciez sincer. Mama ce poftă mi-ați făcut big grin

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru AsgaardSephiroth):

Cu placere, dar te rog nu ma domni, ca nu am coroana si nici sange albastru! happy

| Solane a răspuns (pentru gabicoo):

Cand faci? Ca sa vin din timp sa o gasesc calda. happy

| gabicoo a răspuns (pentru Solane):

Eu știu "decât" să o mănânc. N-ai nici o șansă să o găsești caldă. De fapt n-ai nici o șansă să găsești măcar o bucățică după ce ies eu din bucătărie. laughing

| Fatamuntilor a răspuns:

Ciorba radauteana o verisooara a celei de burta
Stiu ca ai zu nu sarmale, dar eu zic varza a la Cluj sau sarmale imprastiate...
Ca desert papanasi
Eu aproape nu stiu dinainte ce gatesc intr-o zi, ma inspir la magazin
Ieri am facut pui cu smantana, dar am pus si dovlecel
Si cioorba de legume dreasa

| StoicAnalysis a răspuns:

Tocanita de cartofi cu carne de porc
Tochitura moldoveneasca
Supa de pui dreasa cu smantana

Astea trei le am la favorite si le mai gatesc cand imi vine pofta.

| angel6lust a răspuns:

Fă-ți lușcoș. Lușcoș, balmoș și tenchi mâncărurile copilăriei mele.

Lușcoș e ciorbă de varză, balmoș mămăligă cu smântână și tenchi e porumb fiert.

| gabicoo a răspuns (pentru angel6lust):

La voi in Bihor.winking

| AsgaardSephiroth explică (pentru gabicoo):

Si la noi la Cluj aveam similare big grin

| AsgaardSephiroth explică (pentru angel6lust):

Salivez big grin yummy

| Solane a răspuns (pentru AsgaardSephiroth):

Si la voi la Cluj...
Ciorbita de macris, ai uitat?

| danpopa777 a răspuns:

Ciorbă de dragavei, cu asta nu dai greș niciodata

| AsgaardSephiroth explică (pentru danpopa777):

Ajuta-ma puțin te rog sa înțeleg. Ceva detalii please?

| danpopa777 a răspuns (pentru AsgaardSephiroth):

Pai e simplu! dragaveiul este o planta ce creste in aproape toate curtile oamenilor gospodari. il iei, il toci si faci cea mai buna ciorba din el( poti adauga si cartofi, morcovi, vegeta) o sa iasa cea mai buna ciorba, ai incredere. se gaseste si prin piata, nu e foarte scump, eu unul mananc ciorba de dragavei aproape pe fiecare zi

| Solane a răspuns (pentru danpopa777):

Daca olteanul se lauda cu ciorba de dragavei, toata lumea aplauda.
Dar daca moldoveanul vorbeste de ciorba de stevie, toata lumea il ia in ras.
DE CE?
Ca dragaveiul nu este altceva decat stevie.