Chiar acum am mancare de spanac cu carne, o poti face cu spanac congelat, dar neaparat frunze, chiar si taiate, nicidecum tocat. Se face usor si nu contine decat spanac, carne si orice pasta de rosii, de exemplu passata, suc de rosii sau chiar bulion; ai grija sa nu pui multa pasta de rosii. Chiar daca are carne, merge su oua ochiuri. Alta mancare foarte buna este tocana de cartofi, ceapa tocata sotata, un ardei si cartofi, ai grija sa tii cartofii destul la fiert, pana observi ca marginile s-au rotunjit, la sfarsit pui patrunjel si putin bulion. Se poate face cu carne sau fara. Poti face ciorbe cu carne, la care trebuie sa pui toate albiturile, leustean si bors.
Vai, mă crezi că am și uitat de spanac. Yummy. Ce pofta mi-ai făcut. Mulțumesc frumos
Alivancă cu brânză de vaci. Specifică județelor din jumătatea de nord a Moldovei.
Miam-mi-am
Fix asta voiam sa zic si eu. Mi-a iesit din prima, o minune. Reteta asta e miez - https://retetepentrutoategusturile.ro/alivenci-moldovenesti Sa nu iti bati capul cu prostiile alea cu brinza de vaci, zahar, alte timpenii. Asta e miezul! Si musai cere bere, nu smintina.
Vai, îți mulțumesc frumos domnule. Apreciez sincer. Mama ce poftă mi-ați făcut
Cu placere, dar te rog nu ma domni, ca nu am coroana si nici sange albastru!
Ciorba radauteana o verisooara a celei de burta
Stiu ca ai zu nu sarmale, dar eu zic varza a la Cluj sau sarmale imprastiate...
Ca desert papanasi
Eu aproape nu stiu dinainte ce gatesc intr-o zi, ma inspir la magazin
Ieri am facut pui cu smantana, dar am pus si dovlecel
Si cioorba de legume dreasa
Yummy, mulțumesc frumos
Tocanita de cartofi cu carne de porc
Tochitura moldoveneasca
Supa de pui dreasa cu smantana
Astea trei le am la favorite si le mai gatesc cand imi vine pofta.
Fă-ți lușcoș. Lușcoș, balmoș și tenchi mâncărurile copilăriei mele.
Lușcoș e ciorbă de varză, balmoș mămăligă cu smântână și tenchi e porumb fiert.
La voi in Bihor.
Si la noi la Cluj aveam similare
Salivez yummy
Si la voi la Cluj...
Ciorbita de macris, ai uitat?
Ajuta-ma puțin te rog sa înțeleg. Ceva detalii please?
Pai e simplu! dragaveiul este o planta ce creste in aproape toate curtile oamenilor gospodari. il iei, il toci si faci cea mai buna ciorba din el( poti adauga si cartofi, morcovi, vegeta) o sa iasa cea mai buna ciorba, ai incredere. se gaseste si prin piata, nu e foarte scump, eu unul mananc ciorba de dragavei aproape pe fiecare zi
Daca olteanul se lauda cu ciorba de dragavei, toata lumea aplauda.
Dar daca moldoveanul vorbeste de ciorba de stevie, toata lumea il ia in ras.
DE CE?
Ca dragaveiul nu este altceva decat stevie.