| Cristi3110 a întrebat:

Gratarele /Snitele de porc, din ce ies mai fragede, mai bune? ceafa, muschiulet?

12 răspunsuri:
| hinatakaname a răspuns:

Din muschi. Sunt absolut divine, e singurul tip de carne de porc pe care il mai mananc!

| eheheh a răspuns:

Din muschiulet happy

| pwp a răspuns:

Muschiulet

Răspuns utilizator avertizat
| Dxu a răspuns:

Da

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Grătarele se fac, în mod tradiţional, din CEAFĂ de porc.

Pentru ca să iasă mai fragede, ceafa se taie felii ( potrivite ca grosime, 5-10 mm ) şi se pune într-o marinată/"baiţ", se ţine de pe o zi pe alta ( la frigider ) sau măcar 3-4 ore.

În lipsa unei marinate, grătarele se bat ( ca şniţelele ) şi se condimentează, apoi se pun la fript şi se tot întorc de pe o parte pe alta ( se ţin 2-3 minute pe o parte, apoi se întorc ).

Şniţelele se fac, în mod tradiţional, din cotlet de porc ( muşchiuleţul sau pulpa fiind mai aţoase/tari, iar ceafa este prea grasă pentru şniţele ).

La fel, cotletul se taie felii subţiri şi se bate bine, astfel ca şniţelul să fie subţire.

Toate se prăjesc la foc mediu/potrivit şi se întorc mai des pentru ca să se pătrundă bine şi să fie mai fragede.

Toate cele bune.

| Trandafiiiiiiiiiiiraș a răspuns:

Muschiulet.

| mami a răspuns (pentru bursuc001):

Exact

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru mami):

Mulţumesc pentru apreciere.

Toate cele bune.

| Ramona000 a răspuns:

Muschiulet

| Tirri28 a răspuns:

Muschiulet, iasa foarte fragede. O idee pentru snitele, cand le faci poti inlocui faina cu fulgi de porumb macinati prin blender, o sa capete o textura aurie si o sa fie foarte crocante si gustoase, merita sa incerci big grin.

| epurasu a răspuns:

Din ceafa.