| larisa_8487 a întrebat:

Retete inventate de voi? m-ar interesa sa le experimentez si eu!

8 răspunsuri:
| totata a răspuns:

Eu personal nu am facut prea multe inventii pentru ca mi-e frica sa nu dau gres...insa am o prajitura/tarta pe care sincer o fac de ceva vreme si nu stiu sa am reteta de undeva.Nu zic ca este inventata poate doar o combinatie intre retete... dar e foarte buna si nu dau gres niciodata.reteta aici: http://itsasimplylife.blogspot.com/2009/09/prajituratarta-cu-prune.html

| flower a răspuns:

Daca iti plac spaghetele iti recomand urm. reteta de sos.creatie propriewinking...cantitati exacte nu iti pot da pentru ca eu intotdeauna gatesc " la ochii"big grin...
Pune intr-o tigaie ulei de florea soarelui; cand s-a incins pune piept de pui taiat cubulete, sa fie cat mai micute...eu le tai cam de 2 x 2; dupa ce carnea de pui a capatat culoarea alba ( nu le lasi sa se rumeneasca) adaugi putin delikat de pui, cimbru, oregano, busuioc si piper negru. Amesteci condimentele cu carnea si torni o jum cescuta apa, apoi acoperi cu capac-astfel carnea se va patrunde mai bine si va capata aroma condimentelor.
Lasi carnea acoperita vreo 5-6 min, dupa care adaugi rosii taiate cubulete din conserva sau sticla.se gasesc in comert.Eu pun la 2 piepti de pui, 2 conserve sa 1 sticla de rosii cubulete.
Dupa ce ai adaugat rosiile, mai pune si vreo 2 cani de apa.lasi aoperit pana fierbe carnea. vreo 25-30 min... daca dupa acest este destul de fiarta pentru gustul tau, adaugi cativa catei de usturoi taiati marunt...eu pun un usturoi intreg... dar ma repet depinde de gustul fiecaruia. Se mai lasa putin la fiert cu usturoil si...gata sosul
Cat timp fierbe sosul, poti pregati spaghetele. le fierbi bineinteles... dar inainte sa le adaugi sosul, tragele putin la tigaie in unt. te vei linge pe degetebig grin.garantatwinking pofta buna!
Daca vrei sa incerci reteta si nu ai inteles ceva.lasa mersi si iti raspund cu placere. pupici

| arysa a răspuns:

E un fel de omleta: 2 oua, 2 maini malai, bucatele de branza cat vrei si cateva bucatele de salam. Le amesteci si le pui in tigaie. Se fac la fel ca si ouale prajite, o sucesti pe o parte si pe alta pana se itareste si apoi o servesti.

| gabitza_3022 a răspuns:

Zilele trecute am vazut la niste prieteni ca faceau asa cartofii prajitzi: puneau intr'un bol ou crud, razaleau cascaval si puneau putin usturoi in bolul acela si amestecau cele 3 "ingrediente"... apoi am vazut ca puneau cartofii si amestecau. tine minte. oul era crud. dar aveau un gust ft bun mai ales ca era mult cascaval.si nu e glumahappy

| adika a răspuns:

Super delicioasa si rapida:
http://www.exposhop.ro/....../index.cgi

| malina444 a răspuns:

Am incercat sa fac niste clatite un pic mai tari.pe care le'am umplut cu ciocolata, am mai pus niste praf de biscuite si bucatele de banane
nu iti explic ce bune suntlove struck incearca macar o data:d

| malina444 a răspuns:

Ciocolata- fiind finetti:d si ..clatite mai tari..adikthinking compozitie mai groasa putin:-s..asta ca sa ma fac inteleasa:d

| tigress a răspuns:

Eu am incercat sa fac un fel de rulada din biscuiti.

Iei cam un pachet jumate de biscuiti (de preferabil Pettit Beure ca sunt mai aromati si mai pufosi) pe care ii pisezi (e foarte usor cu un facalet). Intinzi pe masa 2 folii de aluminiu pe care presari biscuitii in strat mai gros.

Intr-un pahar pui apa, 1 lingura sau 2 de zahar (dupa gust) si jumatate de fiola de esenta (vanilie sau rom in functie de crema). Cu acest sirop inmoi biscuitii.

Crema e de fapt un plic de budinca tinut pe foc putin mai mult sa fie mai groasa(dar ai grija sa nu se lipeasca). O torni cat e calda peste biscuiti, dupa care incerci sa rulezi totul cu ajutorul foliei si pui la frigider pana se mai intareste putin.

Secretul e sa ai biscuitii in strat mai gros si nu foarte marunt pisati ca oricum se inmoaie de la budinca.

Mie imi place foarte mult si in cateva minute e gata. Pofta buna