| NeCunoscutul329 a întrebat:

As vrea sa va cer, celor care cunoasteti, o reteta de coji de eclere. Am incercat o reteta dintr-o carte veche de bucate, le-am pus in tava, le-am tinut 10 minute la 180 grade, in cuptor erau foarte foarte umflate. Cand sa le scot din cuptor sau turtit imediat toate. Daca puteti sa imi spuneti de ce sau turtit? (Nu am putut sa le tai pe orizontala)

2 răspunsuri:
| morningstar a răspuns:

Retetele sunt asemanatoare in general; cea postata de wicked007 este cea mai cunoscuta, cred. Secretul este ca atunci cand le scoti din cuptor, sa le lasi la racit intr-un loc caldut; altfel, vor da inapoi. Asigura-te ca nu este curent in incaperea in care le vei raci si nu este deschis vreun geam, nu este racoare in incapere. Poti chiar primele minute sa le lasi inca in cuptor, focul fiind stins iar usa cuptorului deschisa.

| Cryshhtian a răspuns:

Buna astazi am mancat la matusa mea, de la ea am reteta :
Pentru coji:
1 cana ulei
2 cani apa
2 cani faina
15 oua
sare

se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca, se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul pana se incorporeaza toate.Se torn cu ajutorul unui pos cu sprit.Se coc la foc iute la inceput apoi se da flacara la mic
Ptr crema:
1, 300ml lapte
250 gr faina
450 gr zahar
5 oua
un litru de lapte se pune la fiert iae restul se amesteca cu celelalte ingrediente.Albusul de la 3 oua se bate cu 150 gr zaharsi se lasa deoparte.Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingredientesi se fierb impreuna pana devine ca o ca o mamaliga.Se pun albusurile batute spuma si se incorporeaza.Se umplu cojile cu crema iar capacelele se trec prin ciocolata topita.
Eu la acestea pe langa crema am pus si un strat de frisca dupa preferin