Loooool, dragute raspunsuri.
Daca cureti lantul si pinioanele dupa aia TREBUIE SA LE UNGI, altfel poti sa le schimbi, iar unsul ar trebui facut cu ulei spray, altfel nu o sa intre acolo unde apa o sa intre sigur... dedeman sau orice hypermarket, se numeste ceva de gen W40
Coca-cola e o solutie buna de curatat rugina, NU "ORICE", daca e ruginita atunci e buna, DAR, dupa aia trebuie sa dai cu alte substante anti-rugina (nu stiu ce ulei antirugina, apoi grund parca ii spune), si apoi vopsita, altfel rugina o sa reapara.
Eu te sfatuiesc sa cauti un magazin de reparat biciclete si sa intrebi acolo, ultima oara (insa sunt ani de cand nu am mai avut o bicicleta) costa 50lei unsul si calibratul, care consta nu numai in spray-ul ala dar si faptul ca desfaceau lantul si pinioanele si dadeau cu spray direct pe ele (nu dintr-o margine cu pinionul nedemontat, moment in care poate sa se unga tot, poate ca nu), si apoi le puneau la loc si le recalibrau sa mearga cum trebuie.
Cel mai important este sa o cureti bine la lant si pinioane. O poti spala cu apa, cu presiune medie la spalatorie dar unge bine lantul si pinioanele cu o solutie speciala pe care o poti gasi in orice magazin de biciclete.
1. De ce ai luat-o daca e jegoasa?
2. Daca e bicicleta noua, ai garantie la ea. Du-o la serviece-ul unde se repara in garantie s-o curete acolo, chiar si contra cost. Daca o strici tu, nu o sa mai ai nici garantie!