Întrebare recomandată | DianaHEI a întrebat:

Imi doresc sa imi fac clatite, imi plac cele subtiri si moi. Cine imi poate da o reteta? Cel mai gustos raspuns primeste Funda... big grin

Răspuns Câştigător
| relax3 a răspuns:

100 g faina
300 ml lapte
2 oua
2-3 lingurite apa minerala
o lingurita de esenta (15 ml rom sau vanilie)
o lingurita de ulei
un varf de cutit de sare Se pun intr-un vas galbenusurile, 50 ml lapte, uleiul, sarea, esenta, si se amesteca bine. Se adauga faina si se amesteca pana nu mai sunt cocoloase. Apoi se bat albusurile spuma si se adauga si ele la compozitie. In final se adauga laptele ramas si apa minerala pentru a fi pufoase. Se amesteca pana se omogenizeaza.

La preparare se foloseste o tava de teflon. Se foloseste o cana cu ulei. Se umezeste tava cu ulei - se toarna cate o lingura, se intinde pe toata suprafata apoi se scurge inapoi in cana, dupa care se pune un polonic de compozitie - cat sa fie clatita destul de subtire, bineinteles in functie de tigaie - se intinde pe intreaga suprafata si se pune pe foc. Se intoarce clatita si dupa ce se rumeneste se scoate pe o farfurie. Operatia se repeta pana terminati compozitia.

6 răspunsuri:
| morningstar a răspuns:

Clatite:
3 oua, putina sare, 30 g unt topit, 400 ml lapte, 100 g faina.
Amesteci ouale cu sarea ( cu telul, nu la mixer), adaugi laptele, faina si apoi untul topit. Cu aceasta reteta, clatitele ies subtiri si elastice. Daca pui apa minerala, vor iesi pufoase.

| viotedy a răspuns:

Foarte simplu, dar la cantitati eu pun din ochi. Faina, 2 oua, 1 lingura ulei, 1 lingura zahar, lapte caldut, putina sare, amesteci bine cat sa devina compozitia oarecum curgatoare, nici prea subtire, nici prea groasa, fara gogolosi. In tigaia incinsa pui doar o picatura de ulei si jumatate polonic compozitie, scuturi tigaia rapid ca sa se intinda, o intorci, pui dulceata si pofta buna. Cu cat pui mai putina compozitie cu atat iese mai subtire.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
CLĂTITE
Reţeta lor conţine apă (şi/sau lapte), ouă, făină, unt sau ulei, sare.
125 grame de făină (1 pahar), 2 ouă, 120 ml lapte (o jumătate de pahar), 120 ml apă, apă minerală sau sifon (o jumătate de pahar), 30 grame unt topit (2 linguri), 2 linguriţe zahăr ( doar pentru umpluturi dulci), puţină sare (un sfert de linguriţă), câteva linguri de ulei pentru prăjit.
Amesteci ouăle cu făina, într-un bol adânc, cu ajutorul unui tel. Adaugi treptat laptele şi apa. La final adaugi sarea şi untul şi amesteci până când obţii un aluat subţire şi cremos.
Laşi aluatul să se odihnescă 30 de minute.
Încingi o tigaie, de preferinţă teflonată la foc mediu. Unge-o cu puţin ulei şi adaugi un polonic mic de aluat (un sfert de pahar). Roteşti din încheietura mâinii, în sens circular, pentru ca aluatul să se distribuie uniform pe toată suprafaţa tigăii.
După aproximativ 2 minute desprinzi marginile clătitei cu ajutorul unei spatule şi întoarce-o. Coace-o şi pe cealaltă parte timp de aproximativ un minut.
Continui la fel cu celelalte clătite.
Clătitele se servesc calde, rulate sau pliate (în patru), cu umpluturi dulci sau sărate.
Te pup!

| IonuTzz19 a răspuns:

Clatitele au fost intotdeauna genul de aliment care "a prins bine" oricarui eveniment special sau chiar si in cazul in care trec niste rude si nu ai cu ce sa le servesti deoarece se prepara repede, nu necesita multe ingrediente si nici prea multa experienta gastronomica, dar cel mai important sunt extrem de gustoase sub diferitele lor sortimente.In acest topic am sa va prezint cateva retete cu care va puteti indulci cunoscutii!



Clatite delicioase cu mere

Ingrediente

1 kg mere
o portocala
100 g unt
100 g zahar
4 plicuri zahar vanilat
scortisoara
50 ml coniac
topping de caramel

Mod de preparare
Acest fel de clatite cu mere este deosebit in primul rand prin forma finala pe care o capata desertul. Pentru a afla cum se pregatesc clatitela urmareste imaginile de mai jos



Clatite cu sos de portocale

Ingrediente

Pentru clatite:
100g faina
1 ou,
100ml lapte
100ml apa minerala
1 praf sare
50 ml ulei
1 pliculet zahar vanilat
Pentru sosul de portocale:
1 portocala
1 jumatate de lamaie
sucul si coaja de la o portocala
50 g zahar
50 g unt
5 linguri de rom de buna calitate

Mod de preparare
Amestecam bine de tot ouale, faina, laptele, apa minerala, zaharul vanilat, sarea si uleiul pana obtinem un aluat de consistenta smantanii. Dam la frigider pentru 1 ora. Intr-o tigaie prajim clatitele si le punem deoparte.
Pentru sos, intr-o tigaie caramelizam zaharul, adaugam untul, apoi sucul si coaja de portocala si zeama de lamaie.
Lasam sa clocoteasca, apoi adaugam romul si adaugam feliile de portocala decojite de pielita cea alba. In sosul format asezam cate 2 clatite, le intoarcem pe o parte si pe cealalta, le mai lasam asa 2-3 minute, dupa care le aseazam pe farfuria de servit.



Clatite cu dulceata de portocale si de visine

Ingrediente

Aluat de clatite:
3 oua;
500 ml apa minerala sau lapte;
1 plic zahar vanilat;
300-400 g faina;
1-2 linguri ulei;
un varf de cutit cu sare;
150 ml ulei pentru copt clatitele
dulceata de portocale si dulceata de visine

Mod de preparare
Se bat ouale cu zaharul vanilat, adaugam apa sau laptele, 1-2 linguri ulei si faina in ploaie, in timp ce amestecam cu telul sa nu faca cocoloase. Intr-o tigaie se pune putin ulei, surplusul se scurge si se pune tigaia la incins. Cand s-a incins, luam cu un polonic din compozitie si turnam in tigaie. Repede rotim tigaia, pentru intinderea compozitiei si lasam cam 3 min, dupa care cu un pic de indemanare +aruncare intoarcem foaia de clatita pe partea cealalta.
Lasam tot 3 min, apoi rasturnam pe un platou sau farfurie si se umplu cu dulceata. Se servesc 2 clatite la portie, o clatita cu dulceata de visine si o clatita cu dulceata de portocale.



Clatite cu finetti

Ingrediente

1 l lapte,
200gr zahar,
esente, 2 oua,
ulei,
finetti,
500 gr faina

Mod de preparare
Se bat oualele spuma impreuna cu zaharul
Se adauga laptele cu esentele
Se pune faina pana iese compozitia moale
Se unge tigaia cu ulei si se pune cu un polonic compozitia de clatita.
Dupa ce se coc se ung cu crema de finetti.

| laranutarina a răspuns:

Pentru clatite: 3 oua, 100 gr faina, 10 gr unt, 3 linguri de ulei, 1 gr de lapte, 50 gr de zahar.

Pentru crema: 300 gr de smantana si 400 gr de zahar.

Pentru sirop: siropul din dulceata de nuci.

Se fac clatitele sau se cumpara, deoarece le puteti gasi in orice magazin. Pentru a le face trebuie sa amestecati ouale cu zaharul, dupa care adaugati untul, laptele si faina. Dupa ce se incalzeste tigaia turnati pe rand aluatul. Dupa ce ati facut clatitele le puneti in farfuria de servire. Se bate bine smantana cu zaharul si se pune langa clatite. Se stropeste cu siropul din dulceata de nuci si se presoara cu nuci pisate.
http://laranutarina.wordpress.com/2013/03/07/ziua-internationala-a-femeii/