| Alexutzu080 a întrebat:

Stie cineva o reteta buna de cornuri cu fineti de casa

Răspuns Câştigător
4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
CORNURI CU FINETTI
1 kg faina 500 ml lapte 4 oua 250 gr zahar (sau o cana plina) 100 gr unt 30 gr drojdie proaspata esenta de rom un praf de sare finetti 1 galbenus de ou zahar tos 3 linguri de lapte
Intai de toate facem o maia din drojdie, 1 lingura de faina si un pic de lapte caldut, care se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Intre timp separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu zaharul si un praf de sare pana se albesc. Incalzim laptele si il punem peste galbenusuri. Amestecam bine pana cand zaharul se topeste. Adaugam esenta de rom si amestecam bine. Punem si maiaua, apoi faina cernuta si incepem sa framantam bine. Incalzim untul si punem cate un pic pana se incorporeaza tot in aluat iar acesta nu se mai lipeste. Acoperim aluatul si il lasam la crescut circa 40-45 de minute la loc calduros. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il rasturnam pe masa de lucru si il impartim 6 sau 8 in bilute aproximativ egale. Intindem fiecare biluta intr-un cerc rotund si il taiem in patru. Punem crema Finetti pe fiecare bucata si rulam incepand cu partea de sus. Procedam la fel cu toate bilutele. Intr-o tava punem hartie de copt, punem cornurile si le mai lasam circa 15 minute la crescut. Amestecam intr-un castronel galbenusul cu laptele si ungem cornurile, apoi punem zahar tos pe deasupra acestora. Incalzim cuptorul la 180 grade si bagam cornurile.Le scoatem cand s-au rumenit frumos deasupra.
Te pup!

| Alsodrfegnha a răspuns:

Http://caietulminuni.blogspot.ro/2012/04/cornuri-pufoase.html Eu zic ca astea sunt cele mai bune cornuri, plus ca le poti umple cu absolut tot ce vrei tu, deci si cu fineti. Le-am incercat si eu, dar umplute cu altceva. Sunt asaaaaaa de pufoase :X

| Manyna a răspuns:

Cornuri moi si pufoase
Ingrediente:
- 1 plic drojdie uscata (7 g.) sau 25 g. drojdie proaspata
- 1 lingurita rasa de sare
- 2 linguri pline de miere (poate sa fie si zaharisita)
- 250 ml. lapte cald
- 500 g. faina
- 25 g. unt moale, la temperatura camerei
Mod de preparare:
Se pregateste maiaua: se pune drojdia intr-un bol cu 2 linguri de apa calda si se amesteca bine. Se presara putina faina deasupra si se lasa la crescut, intr-un loc cald si ferit de curenti de aer, 15 minute.
Intr-un vas mai mare, adaugati faina si restul ingredientelor si amestecati totul cu drojdia crescuta. Daca nu aveti miere, adaugati zahar, vreo 3, 4 linguri, pe care il dizolvati in lapte; si untul il puteti topi in acelasi lapte. Compozitia trebuie sa aiba un aspect omogen, legat, iar vasul trebuie sa ramana curat.
Se rastoarna apoi pe planul de lucru, si se incepe framantarea (mai adaugati faina sau lapte, daca e cazul); cu cat aluatul e mai aerisit, cu atat mai pufoase ies cornurile.
Aluatul nu trebuie sa fie tare, si nu trebuie sa se lipeasca, iar daca se lipeste, mai adaugati un pic de faina.
Se pune inapoi in vas, se acopera cu o carpa umeda, si se lasa la dospit, aprox. o ora.
Se intinde cu sucitorul pe masa, nu foarte subtire si se taie in raze, astfel: intai in doua, apoi in patru, apoi in opt, si tot asa, pana obtineti triunghiuri.
Puneti umplutura, dulce sau sarata, la baza fiecarui triunghi si incepeti sa rulati (se incepe, asadar, cu latura mai mare si se termina cu varful). Varfurile se vor indoi putin spre mijloc.
Se pun cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu un galbenus amestecat cu o lingurita, doua de lapte caldut (se pot presara cu zahar brun) si se dau la cuptor, timp de 15-17 minute la 170 grade (la foc potrivit)
P.S. Daca le vreti mai dulci, puteti adauga mai multa miere in compozitie (4-5 linguri). Puteti folosi diverse umpluturi dulci: nutella, gem, marmelada, branza dulce amestecata cu zahar vanilat si-un galbenus plus stafide, mere rase amestecate (si un pic calite in unt) cu nuca macinata si scortisoara, rahat, mac macinat si calit la foc cu lapte si zahar dupa gust, etc…
P.P.S. Se pot folosi si pe post de gustari sarate, caz in care adaugati numai o lingura de miere in aluat, sau chiar deloc, dupa care le umpleti cu branza sarata, sunca, cascaval, etc…

Întrebări similare