| marinutza_6004 a întrebat:

Stie cineva vreo reteta de pizza mai calumea si mai simpla?

9 răspunsuri:
| cevabun.ro a răspuns:

Daca doresti sa pregatesti o pizza gustoasa, e important sa stabilesti ce toppinguri alegi, in functie de ce iti place. Poti face pizza prosciutto e funghi (sunca si ciuperci) - un clasic al bucatariei italiene, dar si pizza cu ton, pizza rustica sau pizza vegetariana (cu ratatouille). Recomandarea noastra ar fi pizza prosciutto e funghi care este usor de preparat si nu necesita ingrediente speciale. Gasesti reteta completa la http://www.cevabun.ro/pizza-prosciutto-e-funghi/. Tot acolo ai si un film cu etapele de preparare ca sa te ghidezi mai usor. Pofta buna!

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Eu o fac din aluat ca de clatite, dar un pic mai gros.
Torn aluatul in tava de teflon, il bag la cuptor, la foc potrivit cam 10 minute, pana se intareste putin.
Intre timp tai cubulete de salam, sau felii subtiri de cabanos, rad telemea sau cascaval pe razatoarea mare, desfac o cutie de ciuperci taiate.
Scot tava din cuptor, pun toate alea peste blat, mai adaug sos pentru pizza, busuioc, oregano, cateva masline si, daca vreau sa ma rasfat, vreo 3-4 oua batute.
Bag inapoi in cuptor si o mai las vreo 15 minute.

| elseva5lei a răspuns:

Pizza taraneasca;
Ingrediente

0, 5 kg aluat pentru pizza
200 g branza de burduf
300 g telemea
200 ml smantana
7 oua
1 leg. ceapa verde
1 leg. marar verde
1 leg. patrunjel verde
sare, piper
Mod de preparare:
Aluatul se prepara dupa aceasta reteta de aluat pentru pizza, apoi se intinde o foaie peste tava stropita cu apa;
Se amesteca branza de birduf cu telemeaua, 2 oua, smantana, sare, piper si verdeata tocata marunt;
Se toarna acest amestec peste foaia din tava, se fac patru adancituri in care se parge cate un ou;
Oul ramas se bate, apoi se ung marginile foii, facute brau dintr-o bucata de aluat;
Se inroduce tava in cuptorul preincalzit si se coace la foc potrivit.

| BeHappyForMe a răspuns:

Eu fac aluat ca de paine apoi intind coca pe tava bninteles dupa ce am uns-o cu ulei putin, rad cascaval/branza peste, si apoi curat niste cartofi ii tai felii un pic mai mari decat pentru cartofi prajitii pui pe pizza dar sa nu-i pui unul peste altul decat unul langa altul bagi la cuptor 30 aproximativ si gat super pizza delicioasa. pofta buna!

| Irina a răspuns:

Un mic pont, framanta aluatul cu o zi inainte si lasa-l in frigider, iar a doua zi mai framanta-l o data. Dupa ce il intinzi in tava sa il intepi putin cu furculita pe toata suprafata.

| daniDeeDee a răspuns:

Aluat: 500 g de faina,
3 linguri de smantana,
un ou,
drojdie cat o nuca,
sare,
apa calduta.

•Pe deasupra: 4-5 felii de salam sau parizer,
2 ardei,
cateva ciuperci (champignons),
100 g de cas (cascaval),
o lingurita de oregano,
o lingurita de frunze de busuioc (verzi sau uscate),
ketchup.



MOD PREPARARE


Aprindem aragazul si-l lasam la foc mediu.
Se cerne faina, se pun sarea, oul, smantana, drojdia,
se amesteca si se adauga apa calduta pana se obtine un aluat mai tarisor.
Se pune deoparte, acoperit, si se lasa pana pregatim restul ingredientelor.
Salamul se taie cubulete, la fel si ardeii,
iar casul se taie felii sau se faramiteaza (depinde de consistenta).
Se intinde aluatul pe planseta cu sucitorul.
Se unge o forma de pizza cu margarina sau ulei, se intinde foaia de aluat,
se ridica o margine de un deget iar deasupra se presara lingurita de oregano,
cubuletele de salam, cele de ardei, ciupercile se aranjeaza frumos pe deasupra,
se acopera cu cas si cu frunzele de busuioc taiate marunt (daca sunt verzi)
sau zdrobite (daca sunt uscate). Se da la cuptor pana ce casul
de deasupra se rumeneste. Se taie si se serveste cu ketchup.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da...amesteca intr-un vas: 2 oua, faina, apa, si sare. (trebuie sa iti iasa o compozitie ca pentru clatite.pe urma tai branza, salam, masline, ciuperci, ...si ce mai vrei tu.si pe urma amesteci ingredientele cu compozitia. le faci ca si pe clatite.

| carlita_4462 a răspuns:

500 grame faina, 200 grame apa, 100 grame lapte caldut, un cub de drojdie, sare ceapa.---se face aluatul, se intinde in tava(unsa cu ulei si tapetata cu faina)se lasa vreo 15 minute dupa care se pune mozzarela si multa ceapa taiata solzi dupa care pui deasupra origano.se pune la cuptor la foc mare.---in loc de ceapa poti pune rosii.

| patricia_1074 a răspuns:

Da...aluatul(pentru 1 tava):jumatate de kg de faina, jumatae de cub de djojdie, sare, ulei si apa caldutza. faci aluatul.il framanti f bine, dupa care il lasi jumatate de ora la dospit.intre timp ai nevoie de:salam taiat felii sau cubulete mici... 1 ou fiert, branza sau cascaval, 5/6 masline, 2/3 ciuperci, ketkup si la final 1 ou batut (crud). cand ai aranjat tot pui tava la cuptor si o lasi 15/20 min.Atat...nimic greu si nimic costisitor... pofta buna

Întrebări similare