| Sadboy11 a întrebat:

As dori sa cumpăr și eu niște suplimente pentru ingrasare, sunt slăbuț, la 1.66 cm am 57 kg, si as dori niște suplimente/medicamente pentru a ma ajuta sa iau în greutate, va rog sa va abțineți cei cu medicamente pe baza de plante pentru ca nu funcționează, as dori sa fie ceva gen: Inainte de masă sa iau o pastila dupa care sa mananc sa ma ajute sa iau în greutate, dar sa aibă și efecte și rezultate, mulțumesc!

4 răspunsuri:
| Kufu95 a răspuns:

Alea sunt doar niște scam-uri, mai bine cumpără mâncare cu mai multă grăsime.

| licekpetr314 a răspuns:

Pentru a câștiga în greutate într-un mod sănătos și eficient, este esențial să combini o dietă hipercalorică cu antrenamente de forță și, eventual, suplimente specifice. Înainte de a începe orice suplimentare, consultă un medic nutriționist sau un endocrinolog pentru a exclude cauze medicale (ex: probleme de absorbție, dereglări hormonale).

Iată o abordare structurată, bazată pe știință:

1. Suplimente eficiente pentru creșterea masei corporale
Nu există pastile "magice" care să te îngrașe fără efort, dar următoarele suplimente pot ajuta dacă sunt combinate cu o dietă corectă:

A. Weight Gainer (amestec hipercaloric)
Ce sunt: Pudre cu mix de proteine, carbohidrați complecși și grăsimi sănătoase (500–1000 kcal/porție).

Exemple:

Optimum Nutrition Serious Mass (1.200 kcal/porție).

BioTech USA Hyper Mass (700 kcal/porție).

Cum se iau: După antrenament sau între mese pentru surplus caloric.

B. Creatină Monohidrat
Efect: Crește volumul celulelor musculare și rezistența la efort, ajutând la câștigul de masă musculară.

Doză: 5g/zi, diluată în apă (nu necesită cicluri).

C. Enzime Digestive
Scop: Îmbunătățesc absorbția nutrienților dacă ai probleme de digestie.

Exemple: Pancreatină sau Digestive Enzymes (se iau înainte de mese).

D. Omega-3
Beneficii: Stimulează apetitul și reduce inflamația (ulei de pește sau capsule cu EPA/DHA).

2. Medicamente pentru stimularea apetitului
Atenție! Acestea se iau doar cu prescripție medicală și au efecte secundare. Nu le folosi fără aprobarea unui medic:

Megestrol Acetat: Progestin sintetic care stimulează apetitul (folosit în cancer sau HIV).

Dronabinol: Derivat din cannabis (THC) pentru creșterea poftei de mâncare.

Ciproeptadina: Antihistaminic cu efect secundar de stimulare a foamei.

3. Dieta Hipercalorică (esentială!)
Fără un surplus caloric, niciun supliment nu va funcționa. Priorități:

Mese dese: 5–6 mese/zi (inclusiv gustări între mese principale).

Alimente dense în calorii:

Proteine: Piept de pui, pește gras (somon), ouă, brânză de vaci.

Carbohidrați: Orez, cartofi, quinoa, fulgi de ovăz.

Grăsimi sănătoate: Nuci, avocado, unt de arahide, ulei de măsline.

Smoothie-uri hipercalorice:

Exemplu: Banane + fulgi de ovăz + unt de arahide + lapte integral + proteine în pudră (700–1.000 kcal).

4. Antrenament cu Greutăți
Focus: Exerciții compuse (genuflexiuni, bench press, tracțiuni) pentru stimularea creșterii musculare.

Frecvență: 3–4 antrenamente/săptămână (60 minute/sesiune).

5. Ce să Eviti
Suplimente pe bază de plante (ex: ghimbir, fenugreek) – eficacitate nesigură.

Fast food și junk food – deși sunt calorice, distrug sănătatea metabolică.

Cortizol ridicat (stres cronic) – inhibă creșterea în greutate.

Rezumat Recomandări:
Consultă un nutriționist pentru un plan personalizat.

Începe cu weight gainer + creatină.

Mănâncă la 3 ore (prioritizează proteine și carbohidrați).

Antrenează-te regulat cu greutăți.

Dacă nu progresezi în 2–3 luni, discută cu medicul despre opțiuni farmacologice.

Dacă ai nevoie de un plan detaliat de masă sau antrenament, lasă un comentariu!?
https://www.falskeklokker.to/panerai.html

| Sadboy11 explică:

Menționez ca tot ce fac imi asum și nu am nevoie de povesti care nu au sens cu ce am întrebat, fiecare face la libera alegere, dacă ști ceva suplimente spune mi și atat, mulțumesc, repet pastilele/suplimentele sa le iau înainte de masă

| Covrigxxl a răspuns:

Nu există pastile magice care să te facă să iei în greutate. Dacă vrei să te îngrași pui mâna și mănânci. Ai putea să iei mass gainer dacă chiar vrei ceva mai rapid și usor. Totuși e mai bine să mănânci mai multă mâncare, pentru ca mass gainer are și zahăr și nu are atât de multe vitamine și minerale.