| oceanoflove a întrebat:

Ce-i cu cei de la eMAG? Voiam sa cumpar un laptop de la ei care era 30 de milioane fara reducere, cateva zile mai tarziu il arata ca e 30 de milioane cu reducere in loc de 40 de milioane. Nu mai pot sa imi dau seama de adevarata valoare a produsului.

Răspuns Câştigător
| SingleForOne a răspuns:

Este de acei 3000 de lei/30 de milioane. Este o tactica parșivă făcută de multe societăți comerciale, în special de nivel mare, foarte cunoscute. Multa lume cumpara produsele care arata "reduceri" pe ele, decât prețul normal, chiar dacă nu ar fi diferență mare sau chiar deloc, nimic. Am văzut asta deseori la Kaufland, Lidl, Profi, Auchan, Altex, Flanco, si alte magazine și site-uri, chiar si cele de îmbrăcăminte.

Eventual, se crede a fi doar o simpla tactica de marketing din partea companiei, aparent inofensiva. Însă, este o problema atat economica, cat si sociala (dupa cum ai spus, nu poti sti adevarata valoare a unui produs). Problema economica este ca se manipuleaza preturile si increderea oamenilor pentru a cumpara impulsiv, dar si fara cunoastere. O data sau de 10 ori, n-ar fi o problema majora, dar se întâmplă la scara larga oriunde pentru aproape toate produsele. Deci cresterea preturilor este artificiala, fara sens, la fel si inflatia in general.

5 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu merită sa dai banii pe asa ceva, arunci 4000 de lei aiurea.

| NLS a răspuns:

Il cumperi acum la 3000 RON, si peste 1 luna poate ajunge la 2600...sau la 4400 RON.
Valoarea adevarata a produsului nu prea ai cum sa o stabilesti, pentru ca intervine subiectivismul, dar si variatia reala a pretului, raportata la inflatie.
Un produs care pentru tine la pretul XYZ are 100% valoare/utilitate, pentru mine are doar 70% si caut sa gasesc alternative mai bune.

Tot ce conteaza e sa fii multumit de produsul pe care l-ai achizitionat, si sa nu ramai falit in urma achizitionarii (mai ales daca nu o sa-l folosesti pentru a face bani cu el).

PS: nu te mai uita la reduceri.
TOATE magazinele procedeaza la fel, pe parcursul anului.
Conteaza cat ti se cere in fapt.

Dar ca fapt divers, care e linkul produsului?

| gabicoo a răspuns:

Valoarea reală e cea de 3.000 lei!
Restul e strategie de marketing! Cu alte cuvinte înșelătorie!

| Vântulalb a răspuns:

Hahaha, nu sunt singurii care dupa "reducere" au preturi mai mari decat pretul integral de dinainte.
Adevarata valoare poate fi sub 1000 lei (sau 10 milioane cum spui tu).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De cand valoarea produsului este indicata de reducere? Te uiti la specificatii si te gandesti daca ai da acei bani pentru acele specificatii, "reducerea" este irelevanta in aceasta situatie.