|

Salut! Vreau sa imi cumpar un telefon de pe eBay sau Amazon. Daca este free shipping trebuie sa mai platesc ceva in afara de costul produsului? Garantia este valabila in Romania? Si este posibil ca telefonul sa nu mearga pe retelele de aici (Orance, Vodafone, etc)?

Ati avut vreo problema cand ati cumparat de la ei?

Multumesc anticipat!

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Da, va trebuii sa platesti taxa vamala si TVA la vama romaneasca!
Garantia NU este valabila in Romania!
Iar ce se vinde pe ebay si Amazon, nu sunt telefoane originale, sunt fake-uri.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Pe ebay sunt vanzatori care au magazinele lor, deci nu poate sa iti spuna cineva o parere despre ebay, ebay e doar o platforma. Dar de regula nu prea se dau tepe, mai ales daca e un vanzator cu feedback uri pozitive poti sa ai incredere.
Daca e transport gratuit, atunci pentru orice colet extern mai mare de 10 dolari platesti taxe vamale, adica tva 19% din valoarea produsului si inca o taxa, nu mai stiu dar nu e cine stie ce. In plus va veni la posta vamala de la tine din judet.
Daca telefonul e codat nu va merge in retelele noastre, daca e neverlocked va merge in orice retea deci e foarte simplu sa afli, doar intrebi sau te uiti in descriere.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Va trebui sa platesti vama, produsele fiind din afara UE. Garantia ramane valabila dar va trebui sa platesti transportul daca ai nevoie.
Daca alegi un telefon compatibil cu retelele respective, va merge.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează