anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am intrat pe deep web și dark net de pe telefon și am accesat tot felul de link-uri dubioase foarte mult timp.
Ce sa fac?
Mai pot să folosesc acest telefon?
Dacă da, atunci ce sa fac cu el?
Dacă nu, atunci?

| Ora de net a răspuns:

Salut,

DeepWeb se referă la toate site-urile care nu sunt indexate în motoarele de căutare și nu pot fi accesate prin intermediul browserelor clasice. O mare parte din acestea conțin informații sigure, dar care pot fi accesate numai când plătești un abonament, completezi un formular specific sau ești autorizat să faci asta.

De exemplu, în Deep Web sunt stocate informațiile private despre un cont (mesaje private, parolă, etc.). Acestea pot fi accesate numai de către persoana care deține acel cont, prin completarea numelui de utilizator și a parolei. Altfel, niciun alt utilizator nu poate să acceseze astfel de informații, indiferent de browserul sau motorul de căutare pe care îl folosește.

În schimb, DarkWeb reprezintă doar o parte din DeepWeb unde este conținut preponderent ilegal, poți foarte ușor să ajungi la materiale dăunătoare sau să iei viruși.

Am ținut să facem această diferențiere pentru a sublinia că în postarea aceasta cel mai probabil nu te refereai la Deep Web, deoarece acesta nu poate fi accesat decât de persoanele autorizate pentru fiecare site specific.

Deoarece nu știm informații despre specificitatea site-urilor pe care le-ai accesat și a măsurilor de securitate pe care le ai active în telefon, nu putem știi dacă ai accesat viruși sau nu. În general, dacă nu observi nicio modificare în funcționarea telefonului și ai activ și actualizat un antivirus, nu ar trebui să fie probleme.

Recomandarea noastră, tocmai pentru a evita astfel de situații și incertitudini, este să nu accesezi site-uri care nu au un minim al standardelor de securitate (făcute tocmai pentru protecția dispozitivelor și a datelor utilizatorilor). Link-urile DarkWeb nu respectă astfel de reglementări.

Ora De Net
Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Folosește telefonul mobil cu încredere.
Șterge istoricul și cookie-urile (de fapt șterge tot) din browserul de internet pe care l-ai folosit.

8 răspunsuri:
| Ineys a răspuns:

Poate deja ti-au facut poze prin camera frontala a telefonului, poate deja ti-au depistat locatia, cine stie...

| Anonim explică (pentru Ineys):

Asa, și la ce le folosește?
Ce câștiga ca le-a aflat?
Asa poate să-ți afle locația și să-ți facă poze și pe internetul normal.

| Ineys a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ai auzit ca astia pe Deep Web vin si te rapesc si te vand?

| Anonim explică (pentru Ineys):

Ba da, dacă mai și violează, atunci e super.

anonim_4396
| Anonim explică:

Alt troll?

| Mirel4412 a răspuns:

Nu mai poti sa il folosesti, poti sa mi-l dai mie, daca nu iti mai place? Lasand gluma la o parte, probabil pe ce ai intrat tu nu erau siteuri cu grad ridicat de insecuritate, daca ai folosit vpn si nu ai descarcat nimic de acolo, esti safe, poti folosii telefonul linistit. Doar nu mai intra acolo!

| florin926481f a răspuns:

De ce sa nu il folosesti, daca ti ai schimbat ip ul ca sa nu te poata gasi nimeni e ok