anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am pus de cateva zile un anunt pe olx cu un laptop. De atunci primesc aproape zilnic mesaje de tipul: "Salut. Trimite-mi poza si pretul pe wazz up la +10********".
Nu stie cineva ce fel de persoane sunt acestea, cu conturi aparent false si cont de whatsapp business, care nu stiu sa scrie whatsapp? As vrea sa stiu daca pot avea incredere in ei. Multumesc

| Ora de net a răspuns:

Bună!

Având în vedere că ai postat un anunț public online, era inevitabil că cineva te va contacta. Atât timp cât nu oferi informații personale, nu dai click pe link-uri și nu instalezi aplicații primite din partea acelor persoane, poți purta o conversație cu ei fară griji.

Totodată, sfatul nostru ferm este să nu mergi să te întâlnești cu aceste persoane pentru a preda laptopul, ci să-l trimiți prin curier.

Ora De Net
Răspuns Câştigător
| darrio2007 a răspuns:

Eu nu raspund la asemenea mesaje decat daca sunt sigur ca le cunosc bine pe acele persoane(prieteni sau rude). Daca ai pus anunt, va trebui totusi sa raspunzi, pentru ca vei fi cautat in legatura cu acel anunt, fara a da prea multe detalii, mai ales despre tine.

4 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Daca nu stii tu, noi de unde sa stim!

| Ekko009 a răspuns (pentru darrio2007):

Ma gandeam ca poate cineva a trecut printr-o experienta similara, si mi-e tare frica sa nu fiu hackuit sau inselat...

| Ekko009 a răspuns:

Sunt mai multe conturi care imi cer asta. Si am raspuns la unul, scriindu-i pe whatsapp. Mesajele care mi le scria erau parca facute cu google translate. M-a si sunat dar nu i-am raspuns fiindca auzisem de hackeri pe whatsapp...